pien (11) in

Leren praten

ik heb twee broertje ze zijn heel lief maar als ik weer bij mijn moeder ben en ik praat over mijn broertjes dan vind ze het niet leuk. maar dat zeg ik dan wel en dat snap ze. maar ik voel me dan wel rot. en mijn moeder zegt ook dat ik moet leren praten met haar en papa maar dat vind ik gewoon moeilijk. wie kan mij helpen. 🙁

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Robin
Robin
7 jaren geleden

Hoi Pien, Jeetje, klinkt wel heel lastig zeg. Heb je wel eens aan je moeder gevraagd waarom ze het niet leuk vind wanneer je over je broertjes praat? Misschien kun je haar uitleggen dat je het zelf heel erg leuk vind om over hen te praten, en dat je altijd heel blij wordt als je er aan denkt.. Heb je voor je zelf wel eens nagedacht wat de reden is dat je het moeilijk vind om te praten?Je kan het proberen in een soort dagboek op te schrijven, zodat jij precies weet waar je wel en niet mee zit.Dit kan… Lees verder »

Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Lieve Pien, Goed dat je je probleem hier bij Villa Pinedo neerlegt. Ik lees dat jij lieve broertjes hebt, maar dat je er soms ook niet zo blij mee bent. Dit is denk ik heel normaal, veel broertjes en zusjes vinden elkaar wel eens niet lief, ook als de ouders nog bij elkaar zijn. Ik begrijp ook wel dat je het moeilijk vindt om erover te praten. Ik ben zelf ook niet zo goed in dat soort gesprekken. Toch lucht het altijd wel op als ik een gesprek heb gehad over mijn gevoelens. Misschien kun je ook je hart luchten… Lees verder »

Eva
Eva
7 jaren geleden

Lieve Pien, Dankjewel dat je hier om advies komt vragen. Fijn, dat je twee lieve broertjes heb. Je schrijft dat jouw moeder het niet leuk vindt als je het over hen praat. Het is vervelend als je op je woorden moet letten, dat moest ik namelijk thuis ook. Ik snap dat het moeilijk is als je met jouw ouders moet ‘leren’ praten. Ik vind namelijk niet dat jij hoeft ‘leren’ te praten met jouw ouders, maar dat jouw moeder moet leren omgaan met deze situatie. Misschien kunnen jouw ouders met elkaar praten, zodat jij niet op jouw woorden moet letten.… Lees verder »