Anna-Eva (16) in

Leren omgaan met veranderingen

Hoe heb je leren leven met de nieuwe gezinsituatie? en hoe ging het nadat je ouders een nieuwe partner kregen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lotte
1 jaar geleden

Hi lieve Anna-Eva. Wat fijn dat je het forum van Villa Pinedo gevonden hebt. Je vraagt je af hoe je kan leren leven met de nieuwe gezinssituatie en hoe dat gaat als je ouders een nieuwe partner krijgen. Als je het aan mij vraagt, zijn dat hele logische vragen. En eigenlijk is het iets waar ik zelf ook nog weleens moeite mee heb. Uit jouw berichtje maak ik op dat een van je ouders (of misschien wel allebei) een nieuwe partner heeft. Ik kan me goed voorstellen dat dat enorm wennen is. Mijn ouders zijn al gescheiden sinds ik 4… Lees verder »

Anna-Eva
1 jaar geleden
Reply to  Lotte

Dankjewel Lotte! ik heb zeker wat aan je tips en vind het fijn dat je me wilde helpen 🙂

liefs, Anna-Eva

Nynke
1 jaar geleden

Hi Anne-Eva! Het klinkt alsof je erg worstelt met de nieuwe situatie. Wat onwijs vervelend. Wat is er aan de nieuwe gezinssituatie waar je mee wil leren leven? Toen mijn ouders gingen scheiden stond mijn leven op zijn kop. Verhuizen, van huizen moeten wisselen, niet meer met z’n viertjes maar opeens 2x heel ongezellig met z’n 3en. En nieuwe partners van mijn ouders. Ik vond het altijd wel leuk voor mijn moeder als ze dan een vriendje had of aan het daten was, maar vond het ook heel gek en niet leuk voor mijn vader. Dat werd eigenlijk beter met… Lees verder »

Anna-Eva
1 jaar geleden
Reply to  Nynke

Hi Nynke, dankjewel voor je reactie! ik zal je advies opvolgen (:

Liefs Anna-Eva

Annebel
1 jaar geleden

Lieve Anna-Eva ik zit presies in de zelfde situatie. Het is erg vervelend maar als ik dan verdrietig bent zet ik rustigge of chille muziek op en dan verdwijnen al mijn gedachten even en dan ben ik weer rustig.

Anna-Eva
1 jaar geleden
Reply to  Annebel

Dat is een hele goede, muziek helpt inderdaad altijd

Kimra
1 jaar geleden

Hee ik zou proberen om je vaders of moeders nieuwe partner te leren kennen(bijv. Keer iets leuks doen of film kijken), ik en mijn stiefmoeder zijn nu beste vriendinnen!!

Roos
1 jaar geleden

slecht ze ging veel dingen over mij bepalen.zou jij nog tips voor mij hebben.

Anna-Eva
1 jaar geleden
Reply to  Roos

Hi Roos,
blijf vooral bij jezelf, niet dingen doen die je niet wil doen. De beste tip die ik je kan geven is praat met je ouders, leg uit dat je het vervelend vind dat ze dingen voor/over jou bepalen. Het wordt beter, je bent niet alleen (:

liefs Anna-Eva