Fleur (13 jaar) in

Kiezen tussen ouders

Ik voelde me zo verschrikkelijk toen ik laatst iemand hard hoorde huilen toen ik buiten op straat liep. Net toen ik de bocht om liep, zag ik dat het een meisje was, waarmee ik op de basisschool heb gezeten. Haar ouders zijn net ongeveer een maand gescheiden en ze stond huilend bij haar vaders auto te vragen of hij nog even kon wachten. Ik zag haar vader ‘nee’ schudden en boos kijken, het meisje ging nog harder huilen en zei dat ze bij haar moeder bleef. Ik wist precies hoe ze zich voelde, dat je ouders niet meer samen in een ruimte kunnen en jij dan moet kiezen. Ze zetten jou er tussenin. Ik voelde me zo schuldig dat ik niks voor haar kon doen, dat ik haar niet kon troosten of helpen. Ik kon alleen maar voorbij lopen en genadeloos toekijken hoe zij moest kiezen tussen haar ouders.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Madelief
Madelief
10 jaren geleden

hey fleur, ik snap hoe jij je voelt.( of eigenlijk dat meisje) ik voel me meestal ook zo. je moet je maar gewoon proberen in te denken dat dat haar gezin en familie was en jij haar toch niet kan helpen, wat je wel zou kunnen doen is naar haar toe lopen en haar vertellen over deze site of zeggen dat ze met haar ouders kan gaan praten. maar als je haar niet kent is het misschien een beetje raar… ik denk dat je voor de rest niet echt iets hebt kunnen doen dus voel je maar niet schuldig. uit… Lees verder »

Lotte
Lotte
10 jaren geleden

Hoi Fleur, Wat moet dat lastig zijn geweest voor je. Vooral als je haar gevoelens herkend maar er voor je gevoel niets mee kunt doen. Maar misschien zijn er wel dingen die je kunt doen. Je zou misschien contact met haar op kunnen zoeken. Je zou haar dan kunnen vragen hoe het met haar gaat. Er zijn altijd twee verschillende reacties die je kunt krijgen. Ze kan zeggen dat ze het fijn vind dat je het vraagt, maar ook het tegenovergestelde. Je kan misschien aangeven dat Villa Pinedo bestaat, dan kan zij hier terecht als ze het moeilijk heeft. Of… Lees verder »