Nina (15 jaar) in

Kiezen

Hoi ik ben Nina en ik ben 15 jaar. Ik woon samen met mijn broertje, 2 zusjes, mijn ouders en mijn oma in een boerderij.

Ik heb in de zomervakantie dit jaar te horen gekregen dat mijn ouders gaan scheiden, alleen dat het niet van beide kanten kwam maar alleen van mijn moeders kant. Ik vind dat super lastig, want mijn zusjes weten wel dat ze gaan scheiden, maar ze weten niet dat mama wilde scheiden.

En ik zit nog ergens mee: Mijn ouders zeggen heel vaak tegen mij dat ik niet tussen mijn ouders hoef te kiezen, maar als ik soms een gesprek heb met mijn vader, dan zegt mijn vader dingen over mijn moeder, zoals bij voorbeeld dat zij niet wil overleggen met hem over dingen.
Maar als ik dan bijvoorbeeld een dag daarna met mama ga praten, dan zegt mijn moeder ook dingen over papa, en dat is dan het tegenovergestelde van wat mama zegt.
Dus nu heb ik alsnog het gevoel als ik moet kiezen. Ik weet niet wat ik moet doen om te zorgen dat dat gevoel weg gaat.

Kan iemand mij tips en advies geven hoe ik hier mee om kan gaan????

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
Anne
7 jaren geleden

Hallo Nina,

Wat vervelend. Ik zou hier zeker over in gesprek gaan met je ouders. Praten is heel belangrijk.

Ik wens je veel liefs,
Anne

Sanne
Sanne
7 jaren geleden

Hoi Nina, Wat rot je voor je! Het is natuurlijk heel naar om voor je gevoel tussen twee partijen in te zitten. Ik had dit gevoel ook altijd. Ik zou in deze situatie eens met je ouders praten en aangeven dat je het absoluut niet fijn vindt dat ze dit soort dingen aan jou vertellen. Je kan er niets mee en je voelt je er rot door. Als je een gesprek aangaan wat lastig vindt zou je ook eens een brief aan je ouders kunnen schrijven waarin je verteld dat je dit lastig vindt. Zo kan je beter nadenken over… Lees verder »