anoniem x (15 jaar) in

Kan niet met haar opschieten

hoi

mijn ouders zijn nu ongeveer 3 jaar gescheiden, ik had een goede band met mijn vader en moeder. na de scheiding ben ik bij mijn moeder blijven wonen met mijn zusjes. ik ga soms naar mijn vader toe, 3 jaar geleden nog met plezier, maar nu word dat minder. 2 maanden na de scheiding ging hij “samenwonen” met zijn vriendin, eerst vond ik haar aardig, maar nu helemaal niet. ze is meestal hier in de weekenden want ze woont officieel in een andere stad met haar zoon. als ze hier is en haar zoon is ook mee, hangt er een gespannen sweer. met mijn zusjes kan ze heel goed opschieten blijkbaar, maar ik heb het gevoel dat ze mij niet mag. ik vind ook dat ze teveel aandacht vraagt net als die zoon van haar.
mijn probleem met haar is moeilijk beschrijfbaar, maar het komt er opneer dat ik gewoon niet met haar kan opschieten en zij mij niet aardig vind (dit is ook wederzijds) dit jaar gaan we met zn 6en 2 weken op vakantie. ik heb hier geen zin in aangezien we veel ruzie hebben. mijn moeder vind dat ik gewoon mee moet gaan, maar ik kan dat echt niet opbrengen en blijf liever thuis. vorig jaar ging het ook al niet goed en ik heb liever niet dat het dit jaar ook zo gaat.
mijn vader vind dat ik moet praten met haar, dit heb ik ook verschillende keren geprobeerd, maar ik ben altijd degene die alles fout doet.

heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Tom
Tom
9 jaren geleden

Lieve anoniem,

Ik heb hetzelfde meegemaakt, ga een keer met je moeder, je vader en die stiefmoeder praten en gooi alles eruit. Dat lucht echt op en gaat ze misschien nadenken. Als t niet lukt moet je der gewoon laten. Als je ouder bent wordt je zelfstandiger en ga je vaker weg. Dan heb je minder last van der

Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Kim van Solinge
9 jaren geleden

Hoi lieve anoniem, Dat is een lastige situatie waar jij in zit. Zeker als je weet dat je deze zomer 6 weken op elkaars lip zit. Ik kan me voorstellen dat je je daarover zorgen maakt. Toch is het het allerbeste om elkaars ergenissen aan elkaar uit te spreken, hoe lastig dat ook is. Je schrijft dat je al een aantal keer hebt geprobeerd om te praten, maar dat dat niet echt lukte. Praten is ook lastig: soms is het lastig om nou precies te vertellen wat je dwars zit. Daarom kan het soms helpen om een brief te schrijven.… Lees verder »