Mette (12 jaar) in

Kan geen afscheid nemen

Hoi, mijn ouders zijn nu 9 maanden gescheiden, ik heb het daar en heb het nu nog steeds erg moeilijk mee. Mijn vader is vreemd gegaan, en heeft een hele tijd tegen ons daar over gelogen. En steeds als papa en ik ergens heen gingen en die vrouw (met kinderen) zomaar ontmoete, wat van te voren natuurlijk was afgesproken, was het altijd gezellig. Maar altijd als we dan naar huis reden zij hij: vertel het maar niet aan mama want tja, je mag nou eenmaal meer van papa dan van mama. Dat heb ik een week volgehouden maar toen heb ik alles aan mama vertelt, papa had er wel spijt van maar.. ik weet het niet, het voelde gewoon niet goed, alsof hij het niet meende. Daar ben ik nu wel overheen maar ik heb er nu last van dat ik, ja het klinkt misschien raar maar, ik kan geen afscheid nemen van mijn moeder, als ze dan ergens heen gaat met de auto, dan ben ik gewoon bang, ja.. Gewoon bang dat me moeder, een ongeluk krijgt of niet terug komt en ik denk dan, als ik dan bij haar ben kan ik dat ongeluk voorkomen, of kan ik op haar lette zodat ze terug komt. Dat is natuurlijk vette onzin, dat weet ik ook wel, maar er is iets dat zegt: je mag je moeder niet alleen laten, en dat deel van: vette onzin, is nu even weg gedrukt. En neemt het deel: je mag mama niet alleen laten, speelt nu de baas. Wat moet ik hiermee?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Beau
Beau
9 jaren geleden

Hoi Mette, Het klinkt als een hele lastige situatie waar je in zit, maar dat je het nu met ons deelt is heel goed! De situatie van het bang zijn dat er iets met je moeder gebeurd, is helemaal niet vreemd :). Sterker nog, ik herken het ook bij mezelf richting mijn eigen ouders. Ik heb ook heel veel moeite gehad om een van mijn ouders ‘alleen’ te laten en heb hier best lang mee rondgelopen. Voor mij hielp het heel erg om te praten met hen, maar ook door het schrijven van een brief. Het praten is namelijk ook… Lees verder »

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Hey Mette, Het is helemaal niet gek dat je nog moeite hebt met de scheiding, een scheiding is een hele verandering. Alles wat eerst vanzelfsprekend was met de familie is nu opeens anders en het kan best een tijdje duren voordat je dat allemaal een plekje hebt kunnen geven. Je zegt dat je moeite hebt om afscheid te nemen en bang bent dat er iets gebeurt met je moeder. Ik denk dat het het beste is als je dit wel tegen je moeder zegt, op dit moment druk je je gevoelens namelijk weg en je merkt dat je je er… Lees verder »