Bettine (32 jaar) in

Is het raar?

Mijn situatie:
Mijn ouders zijn nu al zo’n 10 jaar gescheiden. Ik was al volwassen toen zij uit elkaar gingen. Ik heb ervoor gekozen om bij mijn vader te blijven, om mijn eigen plek te houden, om rust te krijgen en zelfstandig te worden.

Mijn ouders hebben nu allebei een ander, zijn hertrouwd en zijn gelukkig op hun plek.

Mijn broers en ik hebben al vanaf onze tienerjaren niet veel contact. We zijn nogal op onszelf en we praten niet met elkaar. Mijn oudste broer zegt geen problemen te hebben en mijn jongste broer praat er niet over.

– Is het gek dat ik me nog steeds nergens thuis voel, niet bij mijn moeder met haar man en niet bij mijn vader met zijn vrouw?
– Is het raar dat ik me wel eens verdrietig voel als ik bij mijn vriend’s ouders ben? Zij gaan wel heel hecht met elkaar om.
– Is het raar dat ik een familiefoto met mijn broers niet zie zitten, omdat het herinneringen ophaalt aan het hechte gezin dat we niet zijn? Het confronteert mij en haalt de pijn en het verdriet weer naar boven.

Vooral het laatste is iets dat mijn moeder graag wil en waarop zij maar geen nee kan verdragen.

Ik wou dat ik de hele scheiding en de stroeve thuissituatie daarvoor kon loslaten en er niet meer aan hoefde te denken, maar zo werkt het blijkbaar niet.

Hoe zouden jullie hiermee omgaan?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nicoline
Nicoline
7 jaren geleden

Hallo Bettine, Wat ontzettend vervelend dat je nog zoveel last hebt van de scheiding. Ik denk dat het helemaal niet raar is dat je je nergens thuis voelt. Dit komt namelijk ook omdat veel ouders al gaan scheiden als de kinderen nog op school zitten en thuis wonen. Omdat je dan nog thuis woont ga je je na een tijdje thuisvoelen bij een of allebei de huizen. Als je al uit huis bent wanneer je ouders gaan scheiden dan ben je niet meer zo vaak thuis en dan is het huis bij je vader en bij je moeder niet echt… Lees verder »

sarosh
sarosh
7 jaren geleden

Hoi bettine
Ik ben sarosh
Ik vindt het niet raar want
Ik heb dat gevoel ook als ik
Bij iemand speelt en hij heeft geen
Gescheiden ouders
Ik denk dat je niet moet denken
Dat je je vader mist gewoon lol makken korten reactie

Groetjes sarosh

Catlin
Catlin
7 jaren geleden

Hoi Bettine, Bedankt voor je bericht op het forum. Ondertussen zijn mijn ouders al bijna 20 jaar uit elkaar en ik vind het helemaal niet gek wat je allemaal beschrijft. Een niet zo hechte familie kan lastig zijn. Wel denk ik dat het logisch is dat je moeder een foto van haar kinderen wil. Misschien kun je er rustig over nadenken en het voor haar doen? Je moet maar zo denken dat het zo voorbij is. Wel kun je uitleggen wat je er lastig aan vindt. Verder snap ik heel goed dat het gezin van je vriend je doet denken… Lees verder »