Kiki (12) in

Is het echt zo erg?

Ik heb laatst te horen gekregen dat mijn ouders gaan scheiden, maar is het echt zo erg als dat iedereen zegt? Zijn er niet ook wat positieve dingen??

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Adriana
1 maand geleden

Hoi Kiki, Als je ouders gaan scheiden is dat stom. Het is als eerste een heel raar gevoel dat je ouders niet meer bij elkaar zijn. Ook is het soms wel verdrietig als je ouders je hele leven bij elkaar zijn geweest en je niet anders weet dan dat ze bij elkaar zijn. Ook is het best irritant dat je de hele tijd van de een naar de nader moet met spullen en andere dingen. Het is dus heel erg wennen. Dat had k ook. Mij ouders zijn nu ongeveer een jaar uit elkaar en nu ben ik er aan… Lees verder »

Fedde
1 maand geleden

Hoi Kiki, er zijn zeker ook positieve dingen. Mijn vader heeft zo veel meer aandacht voor mij. Ook heb je dingen dubbel enzo

Fabienne
1 maand geleden

Hoi Kiki, Wat vervelend om te horen dat je ouders gaan scheiden. Heel fijn dat je deze vraag stelt, want ik kan me voorstellen dat je je dit afvraagt. Er zijn zo veel verschillende verhalen over hoe kinderen de scheiding van hun ouders (hebben) ervaren! Het liefst wil elk kind natuurlijk dat zijn of haar ouders bij elkaar blijven, maar helaas lukt dit soms niet.. Zelf hadden mijn ouders veel ruzie en duurde de scheiding best lang, maar ik had ook vriendinnetjes waarbij hun ouders bijvoorbeeld nog steeds goede vrienden waren en waar de scheiding ze best mee viel. Wat… Lees verder »

Nya
Nya
1 maand geleden

Hoi Kiki, Wat vervelend om te horen, maar wat goed dat je hier een vraag over stelt! In mijn ervaring is het zo dat er altijd positieve dingen zijn in je leven! En als je voor verandering openstaat, kan het zeker ook leuk worden (denk maar aan het feit dat je ouders nu misschien meer op jou kunnen focussen en dat deze lastige beslissing er waarschijnlijk voor gaat zorgen dat de sfeer wat fijner is in huis. Tenminste, zo was het wel bij mij, want mijn ouders pasten niet echt bij elkaar, dus nu ze gescheiden zijn kunnen ze meer… Lees verder »

Mas
Mas
1 maand geleden

Ligt eigenlijk ook que situatie en wat de rede is waarom je ouders scheiden ik heb zelf de scheiding niet meegemaakt want ik was 2 vaak gebeuren de ergste dingen pas na de scheiding

Kiki
1 maand geleden
Reply to  Mas

Nou mijn vader houdt nog wel van mijn moeder maar mijn moeder niet echt van mijn vader meer, omdat hij agressie problemen heeft. Maar ik ben bang dat mijn vader zichzelf vermoord.