Shanice (13 jaar) in

Is dit mijn schuld?

he allemaal, mijn ouders zijn nu iets minder als een jaar (9maanden) geleden gescheiden. mijn vader heeft toen een eigen huisje gehaald. nou is mijn moeder vaak heel erg boos en reageert dit dan bijvoorbeeld op mij af. is dit dan mijn schuld? ze wordt bijvoorbeeld boos als ik weer eens vraag of ik naar me vader ga. en door hoe en wat ze dan doet maakt dit me erg bang.

ook zegt ze wel eens dat de ruzies door mij kwamen en dat ze daarom zijn gaan scheiden. klopt dit? mijn vader zegt dat dit niet zo is maar toch begin ik het te geloven.

op school gaat het ook steeds minder en haal ik eigenlijk alleen nog maar onvoldoendes. mijn moeder zegt dan van ja tuurlijk zelfs dat kan je niet. wat ik ook doe ik verpest het toch wel weer.

wat kan ik doen om het toch goed te doen, dat mijn moeder ook trots kan zijn. ik het op school niet meer verkloot en dat ik niet meer bang hoef te zijn voor mama als die boos word?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bodine
2 jaren geleden

Hee lieve Shanice, ik sluit me helemaal aan bij wat Keke je heeft verteld! Je moet zeker niet denken dat het jouw schuld is! Ik herken wel wat je zegt. Mijn moeder was na de scheiding ook vaak boos op mij en reageerde veel op mij af. Toen ik ouder werd heb ik hier veel met mijn moeder over gepraat, ik kwam er toen achter dat zij het eigenlijk ook heel moeilijk had en niet wist hoe zij met haar emoties en gevoelens om moest gaan. Hiermee wilde ze het niet goed praten, maar we begrepen elkaar gelukkig wel beter.… Lees verder »

Mees
2 jaren geleden

Ik heb ook zo iets mij gemaakt maar dan met mij vader

Keke
2 jaren geleden

Hi lieve Shanice, Wat goed dat je dit durft te vragen aan ons en je verhaal durft te delen! Onwijs lastig moet dit voor je zijn! Ik wil allereerst zeggen, en dit doe ik expres met caps-lock, NIETS HIERVAN IS JOUW SCHULD! jij kan er ABSOLUUT niks aan doen dat jouw ouders zijn gescheiden. Papa en mama zijn ooit verliefd op elkaar geweest en hebben jou kregen uit hun liefde. Jij hebt nergens schuld aan, absoluut niet! Ik hoop echt dat je wat ik hier schijf goed onthoudt. Mijn moeder is na de scheiding heel snel een nieuwe relatie aan… Lees verder »