Anoniem (16 jaar) in

Instorten

Hoi,

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 5 was. Ruim 11 jaar geleden. Toen, als klein kind, had ik er weinig problemen mee. Ik woonde bij mijn moeder en kwam elke week of om de week een weekend bij mijn vader. Een paar jaar later kreeg mijn moeder een nieuwe vriend, we verhuisden en toen zag ik mijn vader nog maar 1x per maand. Het contact verslechterde naarmate ik ouder werd. Mijn vader zocht heel weinig contact op. Ik kwam steeds minder bij hem. Toen ik ongeveer 13 was, was het de laatste keer dat ik bij hem was. Nu, 3 jaar later, heb ik hem nog steeds niet gezien. Het was soms 2 maanden dat we elkaar niet spraken via telefoon/facebook. Doordat ik me verwaarloosd voelde, werd ik vaak erg verdrietig op bepaalde dagen, zoals vaderdag of mijn verjaardag. Ik voelde me vaak erg gekwetst. In die 3 jaar heb ik enorm veel last van mijn rug gehad. Soms dat ik zelfs niet naar school kon. Ik ben bij fysio na fysio geweest en niks hielp. Ook kreeg ik slaapproblemen. Ik kon soms nachten lang niet slapen. De laatste paar weken had ik het erg slecht hierdoor. Ik ben bij een soort van psychiater geweest voor dit allemaal. Met haar heb ik het besluit genomen om het contact met mijn vader helemaal te verbreken. Ik kon er niet meer tegen om steeds maar gekwetst te worden. Ik heb hem een email gestuurd, alles uitgelegd en niet om een reactie gevraagd. Door dit allemaal kwam ik in een depressie. Het werd me teveel. Ik ben 3 weken lang niet naar school geweest, kon niet slapen en had enorm veel pijn. Het gaat nu wel wat beter. Ik slaap meer door een soort slaappillen, en voel me wat rustiger in mijn hoofd. Ik heb nog wel 1 probleem : school. Ik vind het moeilijk om naar school te gaan. Ik ben bang voor reacties en dat ik zomaar instort of zoiets. Ik hoop dat iemand hier misschien tips voor heeft.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jeroen
Jeroen
9 jaren geleden

Wat een verdrietig verhaal. Je hebt er niets over geschreven en als je daar geen behoefte aan hebt hoeft dat natuurlijk ook niet. Maar ik vroeg me af of je het hebt aangedurfd je vader te vragen wat hij voor jou voelt en of hij jou mist? Zelf heb ik gezien en ook ervaren hoe (groot-)ouders lijden onder het verbroken contact met hun (klein-)kind waar ze diep in hun hart zielsveel van houden en tegelijkertijd niet in staat / bij machte zijn om het contact te herstellen.
Ik wens je veel wijsheid en geluk toe!

Beau
Beau
9 jaren geleden

Hoi Anoniem, Allereerst: ik vind het ontzettend dapper dat je dit verhaal hier hebt geplaatst :-)! Ik vind het heel naar voor je dat je je door alle gebeurtenissen niet fijn voelt; dat gun ik je niet. Uit eigen ervaring weet ik ook dat een scheiding heel hectisch is en dat het nog meer kan zijn als je een van je ouders niet (zo vaak) spreekt. Ik vind het heel goed dat je je vader een email hebt gestuurd en zo eerlijk naar hem bent geweest. Ondanks dat het heel moeilijk is, heb je hierin wel een grens voor jezelf… Lees verder »

Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

Hi anoniem, Wat een heftig allemaal! Ik snap dat je het lastig vindt om weer naar school te gaan. Mijn tip is om aan de docent te vragen of je mag vertellen wat je dwars zit, zo weten je klasgenoten in wat voor een situatie jij je bevindt en kunnen ze er rekening mee houden. Als je het eng vindt om te vertellen is mijn tip om voordat je weer naar school gaat een mail te sturen naar je mentor om te vragen of hij/zij je klasgenoten erover wil informeren. Zo weten je klasgenoten wat er aan de hand is… Lees verder »