Lc (18 jaar) in

In bescherming nemen

Hoi hoi,

Hierbij mijn verhaal over mijn thuis situatie.
Mijn ouders zijn nu een half jaar gescheiden officieel op papier en al een jaar uit elkaar. Dit valt voor mijn moeder nog steeds erg zwaar, dit verdriet probeert ze weg te drinken met alcohol en dit is best vervelend om te zien voor mij als voor mijn zusje. Mijn vader heeft al een jaar een nieuwe vriendin kan het goed met haar vinden maar soms ook niet. Mijn vader houd met niemand rekening en flapt er alles uit ook al weet hij dat hij er mensen pijn mee doet. Ook dit vind ik heel pijnlijk omdat veel opmerkingen aan mij gericht zijn. M’n zusje moet ik momenteel in bescherming nemen, voor mijn moeder als voor mijn vader. Dit is af en toe best zwaar omdat ze het niet altijd accepteerd. Ik ben al wat ouder en mag onderhand zelf bepalen wanneer ik waar naartoe ga, maar door omstandigheden kan dat helaas niet.
Ik hoop dat mensen dit lezen en in zien dat als mensen gescheiden zijn dat het soms goed mis kan gaan voor hun kind(eren) en dat als je al wat ouderen kinder hebt
(mijn zusje is 12) dat het dan ook nog vrij lastig is voor ze om het te accepteren en dingen aan te zien en dingen die ze moeten meemaken.

Groetjes
Lc

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Pascalle
Pascalle
7 jaren geleden

Beste Lc, Wat ontzettend rot dat in deze situatie zit. Het is inderdaad hartstikke moeilijk als je jouw moeder haar verdriet ziet wegdrinken. Heb je haar al verteld dat jou dit pijn doet om te zien? Als je dit durft te vertellen kan zij misschien ook beter inzien waar ze mee bezig is, en wie weet ook hulp krijgen. Wat naar dat je vader zulke opmerkingen maakt, ook richting jou. Net nu je het helemaal niet kan gebruiken.. Ook met hem kun je misschien praten over hoe jij je daarbij voelt, en dat je het niet fijn vind. Ik snap… Lees verder »