x (17) in

Ik zit in een cirkel

Hi allemaal. Ik vind het best moeilijk om hierover te praten, maar sinds het anoniem is durf ik het hierop toch wel. Ik struggle de laatste tijd erg veel met sombere gedachtes en zelfbeschadiging. Verschillende factoren, waaronder mijn thuissituatie, druk vanuit school en een gevoel van eenzaamheid zijn hier de oorzaak van. Ik ben van mijzelf een meisje dat ‘altijd vrolijk’ is en vind het moeilijk te laten zien hoe ik mij écht voel. Op school en bij mijn familieleden heb ik dus altijd een masker op en doe ik alsof alles goed gaat. Maar ik zie zelf in dat het niet goed gaat en dat ik hulp nodig heb. Echter, in het verleden hebben mijn ouders heel slecht gereageerd op mijn mentale gezondheid en mijn zelfbeschadiging. Ik wil dus gewoon echt absoluut niet dat dit bij m’n ouders terecht komt en ik weet dat als ik hulp vraag aan school of mijn huisarts, mijn ouders er op een gegeven moment bij betrokken gaan worden. Dit wil ik echt vermijden. Hierdoor zit ik wel in een cirkel, waar ik voor mijn gevoel niet meer uitkom. Ik ben niet gediagnosticeerd, dus ik wil mijzelf niet depressief noemen, maar dat is hoe het voelt. Ik ben echt op het laagste punt in mijn leven en zie nog maar één uitweg. Iemand tips? Ik weet dat ik hulp nodig heb, en sta ook open voor hulp, maar ik durf en kan gewoon niet over mijn gevoelens praten. Ik klap direct dicht zodra het onderwerp ‘mentale gezondheid’ naar boven komt en krijg zo’n enorme brok in mijn keel.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Meike
6 maanden geleden

Hi! Ik snap dat je het lastig vindt om hierover te praten. Maar toch plaatst je dit bericht, super knap meid! Ik herken deze struggle heel goed. Het voelde voor mij als jongleren, alle ballen tegelijk omhoog houden. Maar je bent nog maar 17, je hoort je dan niet verantwoordelijk te voelen om alle ballen alleen in de lucht te houden. Ik heb hier destijds ook met mijn vader over gepraat, hij vond dat het tussen mijn oren zat en dat het vanzelf weer over zal gaan. Dit was niet het geval, deze opmerking maakte het juist erger. Naar de… Lees verder »

Romy
6 maanden geleden

Hoi! Wat ontzettend goed van je dat je jouw vraag hier deelt en dat je hiermee al om hulp vraagt. Hoewel ik geen last heb gehad van zelfbeschadiging, heb ik wel lang last gehad van depressieve gevoelens. Ik voelde eigenlijk teveel om te weten waar ik moest beginnen met voelen. Ik herken ook erg het gevoel dat ik ‘altijd vrolijk’ was, maar eigenlijk van alles voelde. Dat is vervelend hè? Ik vind het heel knap dat je inziet dat je hulp nodig hebt. Dat is al een heel grote stap! Ik kan me goed voorstellen dat het heel frustrerend kan… Lees verder »