Tessa (26 jaar) in

Ik zie er tegenop

Beste allemaal,

Ik ben 26 jaar en vorig jaar zijn mijn ouders gescheiden. Mijn vader heeft kanker gehad en is daarna volledig veranderd. Hij raakte in een soort midlife crisis, kocht een motor en wilde vrij zijn. Mijn ouders hadden de laatste 4 jaar al veel ruzies. Het zijn ook twee totaal verschillende personen. Mijn moeder is heel spontaan, enthousiast en open. Mijn vader is meer een gesloten man.

Ik houd van allebei heel veel, maar het is echt een vechtscheiding geweest, toen kon ik het niet meer aan. Verschrikkelijk wanneer je ouders elkaar haten.

Een paar weken nadat mijn vader besloot ergens anders te gaan wonen, bleek hij een vriendin te hebben van 36 jaar. Maarliefst 16 jaar jonger dan hij zelf is! Anyway, nu wilt mijn vader heel graag dat ik zijn nieuwe vriendin wil ontmoeten. Ik heb het al een jaar uitgesteld. Ze hebben inmiddels een huis gekocht en mijn ouders zijn officieel gescheiden.

Ik zie er heel erg tegen op om haar te ontmoeten. Het voelt niet goed tegenover mijn moeder. Het voelt als een officiele beindiging van ons gezin. Van vroeger. En het liefst wil ik dat mijn vader weg gaat bij die vrouw.

Maar kerst komt eraan. Ik wil graag bij mijn vaders familie met kerst zijn maar dan is die vrouw er ook. Zal ik niet gaan naar het kerst diner van mijn eigen familie? Of zou ik mijn eigen gevoel weg stoppen en gewoon die vrouw ontmoeten? Mijn vader wilt die vrouw niet thuis laten en zegt dan stellig: Dit is mijn nieuwe leven en daar hoort zij bij. punt.

Hebben jullie tips?

Groetjes, Tesssa

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Hoi! Gek om als 16 jarige jou advies te geven, maar ik heb helaas al heel wat ervaring met mijn stiefmoeder. Mijn vader heeft al 10 jaar een vriendin, en is daar sinds 4 jaar mee hertrouwd. Ik heb daar tot op de dag van vandaag nog moeite mee. Maar zij maakt hem gelukkig, en ik ben daar maar om het weekend dus ik moet er maar mee leven. Aangezien jij ouder bent en waarschijnlijk niet bij je vader woont, denk ik day het geen kwaad kan om haar te ontmoeten. Ik begrijp dat dat een grote stap is, maar… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Hoi lieve Tessa, Bedankt voor je berichtje op ons forum! Wat een moeilijke beslissing.. Ik kan ook goed begrijpen dat dit heel erg lastig kan zijn.. Maar het is misschien toch wel goed om uit je comfortzone te komen en gewoon te gaan, want waarom zou jij een gezellige kerstdiner met je familie moeten missen? Ook al lijkt die stap op dit moment te groot. Ik sluit me daarom ook helemaal aan bij wat Anneloes zegt, misschien denkt je moeder er wel helemaal anders over en zou ze juist willen dat jij ging? Ouders maken nou immers bepaalde keuzes waar… Lees verder »

Anneloes
Anneloes
7 jaren geleden

Hoi Tessa! Goed dat je een berichtje stuurt. Ik begrijp precies wat je bedoelt. Ik weet namelijk zelf ook hoe moeilijk het kan zijn om de vriend of vriendin van je ouders te ontmoeten. Je zegt dat het tegenover je moeder niet goed voelt om de nieuwe vriendin van je vader te ontmoeten. Misschien kan je dit met haar bespreken? Misschien denkt zij er wel heel anders over? Daarnaast begrijp ik het helemaal dat je het lastig vindt om de nieuwe relatie te accepteren. Is het misschien een idee om de nieuwe vrouw kort een keer te ontmoeten? Wanneer zij… Lees verder »