Anoniem (12 jaar) in

ik wil wel en niet

Mijn ouders zijn nu al 3 jaar gescheiden, en ik ben om de week bij mijn vader. Maar ik verveel me heel erg bij mijn vader en ik heb er bijna altijd ruzie. Het liefste zou ik niet meer vaak naar mijn vader gaan maar ik vind dat niet leuk voor mijn vader. Ik weet niet wat ik moet doen. Hebben jullie nog misschien tips??
-Anoniem

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Dara
Dara
8 jaren geleden

Ik wil hier even toevoegen dat wat JFHG zegt niet helemaal klopt. Het is een misconceptie die nu de ronde doet.
Het is namelijk zo dat je vanaf 12 jaar een inzeg hebt in hoe de situatie er uit ziet. In een rechtszaak wordt je gehoord door de rechter en kan je zelfs een bijzonder curator hebben (soort van kinderadvocaat). Maar je kan niet geheel zelf beslissen wat er gebeurd, je hebt simpelweg meer invloed op de situatie.

jfhg
jfhg
8 jaren geleden

Als je 12 bent mag je zelf weten bij wie je wilt zijn!

evi
evi
8 jaren geleden

Hoi anoniem,

Bedankt voor je bericht. Wat vervelend dat je je zo verveelt bij je vader. En natuurlijk de ruzies… erg rot voor jullie.

Ik zou proberen eerlijk te zijn tegen je vader. Misschien begrijpt hij het wel en kan hij je helpen om te zoeken iets waardoor jij je niet verveelt.
Misschien zijn er activiteiten in de buurt waar je aan mee kan doen of kunnen jullie samen iets doen?

succes evi

Dara
Dara
8 jaren geleden

Vervelend dat het niet goed gaat bij je vader. Ik zou adviseren om er even goed over na te denken wat er precies misgaat, wat voor oorzaken zijn hiervoor? Bedenk hierbij ook of je gewoon niet bij je vader wilt zijn of dat je dat wel zou willen als het wat beter zou gaan. Als je dit bedacht hebt weet je waar je aan moet werken, wat voor jou het beste zou zijn. Wat ik in elk geval zou doen is het laten weten aan je vader dat je deze situatie heel erg vervelend vindt. Volwassenen zijn jammer genoeg niet… Lees verder »