Anoniem (17 jaar) in

Ik wil niet meer naar mijn moeder

Mijn ouders zijn gescheiden en ik heb een vraag.
Op het moment woon ik bij mijn vader, tot nu toe ben ik altijd gedwongen via rechtszaken tot een omgangsregeling om mijn moeder te blijven zien. Eens per maand moet ik per se daar naar toe gaan maar dat wil ik niet. Mijn moeder en ik hebben onze problemen waar het nu niet over gaat.

Is het mogelijk als 17 jarige om niet meer naar mijn moeder te gaan en gewoon alleen bij mijn vader te wonen, zonder dat mijn moeder gelijk een rechtszaak aanspant om toch die omgangsregeling te krijgen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lara
Lara
9 jaren geleden

Lieve anoniem, Ik woon zelf vanaf mijn 15e bij mijn vader en heb amper contact met mijn moeder. Je bent 17, dus het heeft weinig nut voor je moeder om nog rechtzaken aan te spannen over de omgangsregeling. Ze kan beter haar energie gebruiken om jullie band weer te versterken. Ik vind het zelf heel jammer dat ik mijn moeder zo weinig spreek en mis best een moederfiguur. Ik zou jou en je moeder dus aanraden om het niet zo ver te laten komen dat je elkaar niet meer spreekt. Soms is het beter om elkaar even los te laten,… Lees verder »

lata
lata
9 jaren geleden

Ik ben bijna 18. Maar je mag van je 12e bepalen waar je gaat wonen. Mijn ouders doen co ouderschap. Om de week bij mam of pap. Maar ik ga soms 1nachtje in de 14dagen naar mijn vader. En anders niet..hoe moeilijk ik hetook vind maar ik ben het langzaam opbouwen dankzij mijn moeder. Ik weet niet wat er is gebeurd maar je heb maar 1 vader en moeder. Mijne zijn bijna een jaar gescheiden. Maar voor mn gevoel 2 maanden. Omdst ik nog tegen veel dingen aanloop. Ik geef je als tip. Zeg wat je wil, de scheiding wss… Lees verder »

simon
simon
9 jaren geleden

He Anoniem,

Wat jammer dat het zover gekomen is dat je niet meer naar je moeder wilt. Ik weet niet precies hoe en wat kan met jou omgangsregeling, dus raad ik je aan om even naar 0900 4455600 te bellen. Dat is de echtscheidings wijzer. Zij kunnen je aanhoren en advies geven, en hebben er meer verstand van dan ik. Dit kan geheel anoniem. Of laat een berichtje achter op hun site.

Succes!

Simon