Iris (17) in

Ik wil niet kiezen

Beste mensen,

Ik heb deze week dit forum ontdekt en ik ben erg onder de indruk.

Mijn ouders zijn nu 6 jaar uitelkaar, nogsteeds loop ik elke dag tegen een probleem aan.
Ik wil niet kiezen tussen papa en mama, en toch heb ik elke dag het gevoel dat ik dat moet doen. Ik woon bij mij papa maar ik zie mama elke dag. Toch heb ik altijd een schuldgevoel tegenover mama omdat ik bij mama woon. Ik wil het voor iedereen goed doen maar ik kom er zelf door te leiden.

Heeft er iemand de zelfde situatie als ik ? Laat alsjeblieft een berichtje achter

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Gast
Gast
7 jaren geleden

Hey Iris! Ik herken je probleem ja. Ik woon bij mijn moeder en kom alleen in het weekend bij mn vader, daarom voel ik me ook schuldig als het een keertje niet kan. Of als ik chagrijnig tegen hem doe dat ie dan denkt dat ik het niet leuk vind om bij m te zijn. Je moet onthouden dat je het niet altijd voor iedereen goed hoeft te doen! Denk ook maar eens aan jezelf, Als je liever nog een dag extra bij je moeder bent moet je dat gewoon doen. Allebei je ouders houden heel veel van je en… Lees verder »

Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Hoi Iris! Ik begrijp je probleem heel goed. Ik kom maar om het weekend bij mijn vader en voel me nogsteeds schuldig als ik soms niet of later kom doordat ik iets heb waardoor ik daar dus niet heen kan. Of als er ruzie was dan had ik het gevoel dat ik de ene puder moest vededigen maat dan had ik weer partij gekozen was de andere weer. boos. Bij een scheiding heeft bijna elk kind wel last van een loyaliteitsconflict, wat dus inhoudt dat je eigenlijk loyaal wilt zijn aan beide ouders maar dat dat soms gewoon niet lukt… Lees verder »

Johanna
Johanna
7 jaren geleden

Dag Iris, Fijn te lezen dat je dit forum gevonden hebt en nu zelf een berichtje plaatst. Ik herken wat je schrijft, je wil het graag goed doen en dat kost veel energie. Toen ik jouw leeftijd had, had ik daar ook veel last van. Nu ik ouder ben herken ik het nog steeds, maar ik heb inmiddels geleerd dat het niet jouw taak is om jouw ouders gelukkig te maken. Dat is overigens iets wat makkelijk gezegd is maar in de praktijk lastig! Misschien kan het je helpen om het naar mama uit te spreken dat dat gevoel binnen… Lees verder »