Anoniem (16 jaar) in

Ik wil naar mijn vader

Hallo, ik ben 16 jaar en wil graag bij mn vader wonen maar mn moeder houdt dat al jaren tegen. Toen ik 12 was heeft mn vader al eens een rechtszaak gestart om bij hem te kunnen wonen, de rechter heeft dit toen afgewezen ondanks mijn brief. Van mn moeder moest ik ook een brief schrijven, zij heeft mij onder druk gezet.Wat zijn mijn rechten nu ik 16 jaar ben, en na het behalen van mijn diploma op een nieuwe school bij mn vader in de buurt wil? En daar ook wil gaan wonen? Mijn ouders gaan er samen niet uitkomen en ik wil gewoon naar mijn vader.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
meisje
meisje
9 jaren geleden

ik heb dat ook gehad.. het is het super vervelend ik dacht dat als je twaalf was dat je mocht kiezen nu woon ik toch bij me vader omdat me moeder mij heeft weg gestuurt

groetjes meisje van 13

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi anoniem,

Wat vervelend om te lezen :(. Je kunt inderdaad het beste contact opnemen met de kinderrechtswinkel, zoals Evi al zei.

Ik hoop dat je snel wat positiever nieuws krijgt en als het je dwars blijft zitten of je wilt iets kwijt, dan kun je hier altijd terecht voor een luisterend oor.

Succes!

Femke

Evi
Evi
9 jaren geleden

Hoi anoniem,

Wat vervelend dat jouw ouders er niet uitkomen. Lijkt me heel lastig als je zo graag bij je vader wilt wonen maar dat dit dan niet kan.

Wat je denk ik het beste kan doen is contact opnemen met de kinderrechtswinkel. Daar kan je je vraag stellen over wat je rechten precies zijn. Zij kunnen je eventueel ook helpen met het schrijven van bijvoorbeeld een brief naar de rechter.

http://www.kinderrechtswinkel.nl

Succes

Liefs Evi