Anoniem (15 jaar) in

Ik wil mijn vader niet zien

Hey, mijn ouders zijn sinds mijn 15de verjaardag definitief gescheiden. Omdat mijn vader alcoholist is heb ik na een hele tijd besloten om geen contact meer met hem te hebben. Helaas stuurt hij mij nog wel allemaal whatsapp berichtjes enzo alsof er niks aan de hand is. Ook mijn oma nodigt mijn vader de hele tijd bij kerst en alle verjaardagen. Ik ben daarom al een paar keer niet naar verjaardagen enzo geweest omdat ik mijn vader niet wil zien. Ik wil wel weer heel graag naar de verjaardagen enzo maar dan wel zonder m’n vader. Wat moet ik nu doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nicoline
Nicoline
7 jaren geleden

Hoi,

Wat een nare situatie.
Misschien helpt het om tegen je vader te zeggen dat je graag wil dat hij hulp zoekt voor zijn drankprobleem. En dat je hem dan heel graag weer zou zien.

Veel succes!
Liefs

Meike
Meike
7 jaren geleden

Hoi Anoniem, Ik kan me goed voorstellen dat dit een hele nare situatie voor je is. Ik heb zelf ook jaren geen contact gehad met mijn vader maar ik heb wel altijd contact gehouden met mijn tante en opa en oma van zijn kant. Gelukkig nodigden ze hem niet ongevraagd uit maar vooral mijn oma probeerde wel zoveel mogelijk over hem te praten en vertelde nadat ik geweest was altijd uitgebreid aan hem hoe het met me ging. Ik vond dit heel vervelend en het gaf me het gevoel niet echt veilig meer te zijn bij mijn opa en oma… Lees verder »

Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Beste Anoniem, Dapper dat je jouw verhaal durft te delen! Dit is inderdaad een lastige situatie. Toen het slecht ging met de relatie tussen mijn vader en moeder, was het vaak niet mogelijk om naar familie-dagen van de familie van mijn vaders kant te gaan. Dit kwam omdat de broers en zussen van mijn vader altijd erg nieuwsgierig zijn en veel vragen stellen. Daar kwam nog bij dat het overduidelijk te zien is als mijn vader en moeder net ruzie hebben gehad, wat nog meer reden tot vragen stellen oplevert. Ook heeft mijn zus mijn moeder een tijdlang genegeerd vanwege… Lees verder »