Mavit (16) in

Ik wil mijn normale ouders terug

hallo, ik moet dit even kwijt want niemand in mijn familie luistert helaas. Mijn ouders zijn al 10 jaar gescheiden, wat betekent dat ik al 10 jaar heen en weer reis om de ander te zien. Nu zit ik op het MBO en ga elke vrijdag naar de andere ouder toe. het is alleen dat mijn moeder mij elke vrijdag en woensdag ophaald en afzet bij mijn school. mijn vader? die zeurt al als we naar het station moeten rijden. ik heb gezegd dat ik opgehaald wil worden op school door hem maar hij maakt continue excuses waarom het niet kan. hij is werkloos maar krijgt 1. geld van mijn moeder dat hij niet in onze toekomst rekening stopt, 2. kinderbijslag van mijn zusje en 3. geld van de gemeente want hij wilt in de ziektewet blijven (er is al lang niks meer mis met hem). ik word er zo gefrustreerd van, mijn moeder doet er zo veel aan om mij optijd op te halen zelfs als ze in een hele andere provincie werkt. maar mijn vader doet amper wat. Ik ben ook soort van gehandicapt want ik kan mijn benen al 5 jaar slechr gebruiken (vreselijke pijn dat nooit stopt) en hij forceerd me alsnog met de bus te gaan. alle beweging die ik doe doet mij zeer. het is zo eenzaam om dit te horen te krijgen, en terwijl hij alles voor mijn zusje doet. ik moest 4 jaar elke dag fietsen naar school en zij wordt nu elke dag met de auto gebracht (wat ook geld kost want hij zegt dat het te veel geld kost om mij op te halen). ik ben zo moe, fysiek (want alles maakt me moe), tot mentaal. ik wil gewoon mijn normale ouders terug.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maartje
19 dagen geleden

Hee Mavit, wat fijn om te zien dat je het forum hebt gevonden en hier je vraag deelt, super knap van je! Wat vervelend om te lezen dat je je eenzaam voelt als je dit hoort. Ik kan dit gevoel goed begrijpen en vooral wat je verteld over dat hij het wel voor je zusje doet. Ik heb sinds ongeveer 14 jaar twee nieuwe broertjes erbij gekregen. Ze zijn echt mijn lieve kleine broertjes en ik ben echt gek op ze, maar het is daarna wel wat veranderd thuis. Alle aandacht werd namelijk op hen gericht en er werd alles… Lees verder »

Janne
20 dagen geleden

Hee lieve Mavit, Wat super goed dat je ons forum hebt gevonden en je berichtje hebt geplaatst, daar mag je heel trots op zijn! Je verteld dat je vader jou en je zusje anders behandelt en je merkt dat je moeder heel veel voor je doet en je vader dat minder heeft, ook wanneer je er wat van zegt. Wat lastig zeg! Zelf herken ik een stukje van wat je verteld. Sinds mijn bonusmoeder en vader samen in een huis wonen (met mijn bonuszusje erbij) merk ik ook veel verschil tussen hoe zij dingen doen. Zo word mijn bonuszusje vaak… Lees verder »