Jacklynn (16) in

Ik wil me gehoord voelen

Hey,
Ik vind het eigenlijk heel eng om hier iets te plaatsen. Maar wil graag even wat dingen kwijt. Ik ben altijd bang om iets verkeerds te zeggen. Dus hoop dat ik het allemaal goed doe…

Mijn ouders zijn 2 jaar geleden gescheiden, na hele erge ruzies. Mijn moeder is een paar keer in het ziekenhuis beland door mijn vader. Ik ben toen ook wel veel door mijn vader geslagen. Elke keer als ik nu bij hem ben, ben ik heel erg bang en mis ik mama heel erg.

Ik ben heel erg bang dat ik me met alles aan stel, ik durf ook geen hulp te zoeken. Papa en mama doen ook alle communicatie via mij, hun zeggen niks meer tegen elkaar, ik vind het helemaal niet fijn. Ik stel me volgens mijn ouders ook heel erg aan als ik zeg dat ik iets niet fijn vind of als ik moet huilen. Maar stel ik me ook heel erg aan? Ik weet het allemaal niet zo goed meer.

Mijn moeder heeft nu ook een nieuwe vriend, maar dat gaat allemaal zo snel. Ze vertelde het en een dag later bleef hij al eten en wou mijn moeder dat ik hem papa zou noemen.

Ik zou soms ook best een buddy willen, maar ik durf het niet. Bang het verkeerd te doen, of dat ik het niet waard ben om een buddy te nemen.

Sorry voor al deze dingen. Ik kon het gewoon even niet meer voor mezelf houden. Ik vind het allemaal niet zo leuk meer. Ik wil me weer gehoord voelen en wil dat mensen weer van me houden.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
20 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriël
6 maanden geleden

Hey Jacklynn, Allereerst, wat ben jij een topper! Het feit alleen al dat je tóch de stap durft te zetten om hier je bericht te plaatsen, laat mij zien dat jij dapperder bent dan je je nu misschien voelt. Het kan lastig zijn om je gevoel te delen of in woorden om te zetten, maar het belangrijkste daarbij is dat er geen “goed” of “fout ” is. Jouw gevoel is jouw gevoel en die mag er altijd zijn! Dus ontzettend bedankt daarvoor! Je hebt een boel nare dingen mee gemaakt en dat is vervelend om te horen. Ik herken het… Lees verder »

Last edited 6 maanden geleden by Gabriël
Jacklynn
6 maanden geleden
Reply to  Gabriël

Dankjewel voor je reactie!
Ik vind het zo stom dat ik eigenlijk bang ben voor mijn eigen ouders… Ik ben heel erg bang dat als ik niet doe wat mijn ouders zeggen (berichten doorgeven bijvoorbeeld) ik geslagen word. Dus ik doe eigenlijk altijd maar gewoon wat ze zeggen.
Ik weet niet zo goed wie ik in vertrouwen kan nemen, ik heb op school altijd maar problemen met iedereen. Ik kan me niet concentreren en daardoor worden docenten steeds boos. Verder zie ik eigenlijk bijna geen mensen…
Ik vind jullie wel allemaal erg lief! 🙂 Dankjewel <3

Gabriël
6 maanden geleden
Reply to  Jacklynn

Hoi Jacklynn, Dank je wel voor je reactie. Ik herken je gevoel van angst enorm en het raakt me om te lezen dat het zich bij jou ook voordoet. Het is inderdaad lastig als je je slecht kan concentreren en dat je, zeker nu, weinig mensen kunt zien. Als ik het goed begrijp, zou je graag met iemand je verhaal willen delen die je volledig kan vertrouwen. Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat het enorm kan opluchten om je verhaal kwijt te kunnen. De angst die jij voelt is niet fijn en ik kan me voorstellen wat voor… Lees verder »

Jacklynn
6 maanden geleden
Reply to  Gabriël

Hey,
Ik heb wel naar een buddy gekeken, of iniedergeval naar de link/informatie. Maar vind het denk ik nog een beetje te eng… Misschien dat ik het over een poosje wel durf.

Soms wil ik gewoon dat alles uit zichzelf weer goed wordt, zonder dat ik daar iets voor hoef te doen. Maar helaas werkt dat niet zo… Ik vind het allemaal maar moeilijk. Ik wil dat mijn ouders ook gewoon rekening met mij houden en ik niet altijd alleen maar op hun hoef te letten…

Ik vind jullie hier wel allemaal heel aardig! Dankjewel voor jou/jullie hulp!

Gabriël
6 maanden geleden
Reply to  Jacklynn

Hoi Jacklynn, Dank je wel voor je berichtje. Ik begrijp dat het lastig is om de stap te zetten naar het nemen van een Buddy. Neem je tijd en weet dat je, ook hier, altijd je verhaal kwijt kunt! Het is ook moeilijk als je het gevoel hebt dat je ouders weinig rekening met je houden, maar de eerste stappen heb je al gezet! Wees aardig voor jezelf en onthoud dat jij degene bent geweest die het durfde om hier een reactie te plaatsen! Dat is ontzettend moedig. Nogmaals, neem vooral je tijd en weet dat er altijd een plek… Lees verder »

Stella
6 maanden geleden

Hey Jacklynn, Wat stoer van je dat je hier je bericht hebt neergezet! Zo te horen heb je al veel meegemaakt thuis en zit je in een lastige situatie, dat vind ik heel vervelend om te horen. Bij ons thuis is er ook wel eens geweld geweest en moest ik boodschappen doorgeven tussen mijn ouders en dat is heel lastig. Je stelt je zeker niet aan! Ik voelde me toen ook bang en onzeker. In je berichtje lees ik vooral dat je graag even van je af wil schrijven en je gehoord wil voelen. Ik had vroeger een mentor op… Lees verder »

Jacklynn
6 maanden geleden
Reply to  Stella

Bedankt voor je reactie!
Ik weet niet zo goed bij wie ik me fijn voel. Ik zie niet zo heel veel mensen, en met school heb ik altijd maar problemen.

Stella
6 maanden geleden
Reply to  Jacklynn

Hi Jacklynn, Wat fijn dat je nog even reageert. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om dan iemand in vertrouwen te nemen. Zelf had ik ook niet zo’n goede band met mijn mentor. Pas toen ik het hem vertelde begreep hij me beter en kreeg ik een goede band met hem. Dit hoeft natuurlijk niet perse je mentor zijn, maar kan ook een andere docent zijn. Soms helpt het om van tevoren een mailtje te sturen naar de docent om een afspraak te maken en daar alvast in te zetten wat je wil zeggen. Dan hoef je tijdens… Lees verder »

Jacklynn
6 maanden geleden
Reply to  Stella

Hey,

Ik vind dat als mensen de moeite voor mij nemen, ik wel even wat terug moet sturen. Vind ik net zo netjes :).

Een buddy ga ik nog over nadenken, zou wel fijn zijn. Maar vind het nog een beetje eng.

Misschien dat als ik na de lockdown weer naar school mag (ik zit al sinds maart thuis) ik wel kan kijken of er een docent is wie ik durf te vertrouwen. Zo via een scherm zou ik het niet zo goed weten en maak ik eerder problemen met mensen…

Stella
6 maanden geleden
Reply to  Jacklynn

Hey Jackelynn,

Snap ik, is ook heel logisch dat je het spannend vind. Neem je tijd, volgens mij heb je al veel goede tips van iedereen gekregen op het forum. Je weet dat je bij ons terecht kan voor een Buddy als jij daar aan toe bent!
Succes en veel liefs,
Stella

Nicolien
6 maanden geleden

Lieve Jacklynn, Super knap dat je toch je vraag hier op het Forum hebt gesteld, ondanks dat je het eigenlijk heel eng vond! Je mag alles zeggen en vragen wat je wil hier, dus je doet het altijd goed! Je hoeft ook zeker geen sorry te zeggen, ik wil je juist bedanken voor je openheid! Wat heftig dat je dat allemaal hebt meegemaakt! Ik moest er in het begin ook aan wennen toen mijn ouders nieuwe relaties kregen, dus ik kan me heel goed voorstellen dat je het allemaal snel vindt gaan, zeker als je moeder ook nog bijna direct… Lees verder »

Jacklynn
6 maanden geleden
Reply to  Nicolien

Bedankt voor je reactie!
Ik snap gewoon niet waarom ik hem papa moet noemen, het is mijn vader niet… Ik wil hem wel aardig vinden, maar hem papa noemen wil ik niet.
Papa en mama vinden wel altijd dat mijn gevoel er niet mag zijn. Maakt ze niet zoveel uit wat ik voel. Het gaat altijd alleen om hun

Nicolien
6 maanden geleden
Reply to  Jacklynn

Ja kan ik me heel goed voorstellen, ik zou mijn stiefvader ook geen papa willen noemen inderdaad! Wel lief van je dat je je wel hebt voorgenomen dat je hem wel aardig wilt vinden, ondanks dat het nu allemaal zo snel gaat! Wat vervelend dat je ouders vinden dat je gevoel er niet mag zijn. Hier bij Villa Pinedo mag je gevoel er sowieso altijd zijn! Ik lees in de andere reacties dat je niet echt weet wie je in vertrouwen kan nemen om hierover te praten, en het lijkt me heel zwaar voor jou om dit alleen te moeten… Lees verder »

Jacklynn
6 maanden geleden
Reply to  Nicolien

Klopt, ik zou het niet zo goed weten… Ik zou wel een buddy willen, maar vind het erg lastig om er een aan te vragen en ermee te beginnen. Ik wacht er misschien nog heel even mee. Ik vind alleen een reactie terug schrijven hier al erg moeilijk. Ik ben best wel angstig.

Nicolien
6 maanden geleden
Reply to  Jacklynn

Knap dat je toch al deze reacties hebt geschreven ondanks dat je het erg moeilijk vindt, goed van je om toch die stap te zetten! En natuurlijk helemaal prima als je nog even wacht met een buddy aanvragen omdat je dat nog een beetje spannend vindt, als je maar gewoon weet dat wanneer je er klaar voor bent je makkelijk een buddy aan kan vragen, een buddy stelt zichzelf dan vervolgens voor zodat jij dan niet meer de eerste stap hoeft te zetten 🙂 Succes!

Maartje
6 maanden geleden

Lieve Jacklynn, Ik kan me enorm goed voorstellen dat je het eng vind om je verhaal te delen, maar wat ontzettend goed dat je dat hebt gedaan! Dat is al een stap verder 🙂 Je situatie klinkt inderdaad erg vervelend en kan me heel goed voorstellen dat het niet meer leuk is en dat je je gehoord wil voelen. Je bent naar de juiste plek gekomen omdat te vinden en je hoeft je absoluut geen zorgen te maken om iets fout te doen. Wanneer je uit gevoel spreekt is er niet iets zoals ‘goed’ of ‘fout’, je gevoel is jouw… Lees verder »

Jacklynn
6 maanden geleden
Reply to  Maartje

Bedankt voor je reactie!
Ik weet niet zo goed wie ik in vertrouwen kan nemen, ik heb daar wel veel over nagedacht, maar ik heb niet zoveel mensen en school vertrouw ik niet zo goed. Daar heb ik altijd maar gedoe mee.
Ik heb het wel proberen aan te geven bij mama, maar ze snapt me niet. Ze vind alleen dat ik blij moet zijn voor haar. Wat ik voel maakt nooit echt uit… mag er niet zijn.

Maartje
6 maanden geleden
Reply to  Jacklynn

Lieve Jacklynn, Als je zo snel niemand in je directe omgeving weet is dat vervelend maar ook begrijpelijk. Je wilt iemand echt vertrouwen voordat je jouw verhaal doet, dat is heel begrijpelijk! Goed dat je dit ook aangeeft. Ik raad je echt aan om eens te overwegen om toch een buddy te nemen. Je kunt bij jouw buddy altijd je verhaal kwijt en hoeft je nergens voor te schamen, niets is gek! Sterker nog, het zal je verbazen hoeveel herkenning je in elkaar kunt vinden. Samen met jouw buddy kun je misschien bedenken wie je wel in vertrouwen kunt nemen… Lees verder »

Jacklynn
6 maanden geleden
Reply to  Maartje

Hey,

Ik ga er wel over na denken om een buddy te nemen. Vind het toch best eng om te doen. Maar misschien zou het wel heel fijn zijn. Dus misschien dat ik het gewoon moet gaan doen.

Maartje
6 maanden geleden
Reply to  Jacklynn

Lieve Jacklynn, Ik begrijp heel goed dat je het eng vind. Het is ook best spannend! Maar bedenk ook dat je het eng vond om hier iets te plaatsen en dat heb je ondanks die angst toch gedaan! Zo zie je maar dat je meer kunt dan je denkt. En als je terugleest naar de reacties? Is het dan nog steeds eng? Ik snap dat een buddy een stap verder is, dus neem zeker je tijd! Wat mij vaak helpt als ik iets eng vind om te doen. Zeker in dit soort situaties, is het bedenken van een ‘escape’. Als… Lees verder »