Anoniem (12 jaar) in

Ik wil graag bij mijn vader wonen

Hoi allemaal,
Mijn ouders zijn al heel lang uitelkaar ik weet er niets meer van. Toen ik 3 was kreeg mijn vader een vriendin en kon ik vaker naar mijn vader maar moest ik van mijn moeder nog steeds vaker bij mijn moeder zijn. Ik wil al heel lang meer bij mijn vader zijn maar dat mag niet van mijn moeder als ik het vraag wordt ze altijd erg boos en verdrietig dus toen ging ik het maar niet meer vragen. Mijn moeder is vaak moe en boos we hebben vaak gezeur ik geef haar altijd maar gelijk anders blijft ze boos en soms zegt ze zo de hele dag niets. Mijn moeder is ook altijd boos op mijn vader en zijn vriendin. Maar nu ik 12 ben wil ik bij mijn vader wonen en soms nog naar mijn moeder. Mijn moeder gaat dat nooit goed vinden daarom vind ik het heel moeilijk. Wie weet wat ik het beste kan doen zodat ik bij mijn vader kan wonen en soms nog naar mijn moeder.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

33 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anir
2 maanden geleden

2 jaar golden moest ik o-ok bijn mijn model women maar nooit bijn mijn vader kan je helpen om bijna mijn vader te verhuisen

Levi
2 jaren geleden

ik ben moe

Last edited 2 jaren geleden by Levi
Suzanne
Suzanne
2 jaren geleden
Reply to  Levi

Hoi Levi,
Wat vervelend dat je moe bent. Ik herken dat wel! Soms kan het allemaal als een beetje veel voelen. Weet dat je je altijd voor een buddy mag aanmelden als je graag met iemand over de scheiding van je ouders wil chatten. Dat doe je door hier te klikken: https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/

Liefs!
Suzanne

Annoniem
3 jaren geleden

Ik zou zeggen dat het moet gebeuren. Maar blijf wel het beste wensen voor je moeder.
(Misschien krijgt ze de gevolgen mee, als ze boos is dan pikt niet iedereen dat.).

Ik wil zelf ook vast bij mijn vader wonen. Er gebeurd de laatste tijd niks ernstigs meer, maar dat komt denk ik omdat ik mezelf gedeisd hou. Bij jou is het misschien een erger geval. Maar ik moet hier toch weg.

(Ik zie dat dit zo’n 6 jaar geleden is geplaatst, maar ik geef lekker toch mijn reactie.)

anoniem
3 jaren geleden

ik heb het zelf ook maar ik ga naar de middelbare school kan iemand mij helpen

Anoniem
4 jaren geleden

Hebben jullie misschien argumenten waarom kinderen vanaf 9 jaar met gescheiden ouders zelf mogen bepalen bij wie ze willen wonen in een lastige situatie

Demi
4 jaren geleden

Hallo ik ben demi ik wil graag bij mijn vader wonen ik ben 12 jaar dus mag het nu ook zelf beslissen ik huil vaak in bed omdat ik naar m’n vader wil het probleem is is dat ik en m’n moeder geen goede band met elkaar hebben en ze vaak boos word dus ik durf het niet te zeggen ik weet dat m’n stiefvader het ook te horen zal krijgen en dat vind ik ook eng want ik mag hem niet WAT MOET IM DOEN HELP ME

Geen
3 jaren geleden
Reply to  Demi

Zelf ben ik 15, maar jij mag nog niet helemaal beslissen. Ik ook niet. Het zit zo: van 12 tot 18 mag je meebeslissen. Zelf heb ik na een veel gedoe, het CJG, psychologen etc het voor mekaar gekregen om meer bij de ene ouder te wonen. Als dat niet werkt moet je naar een kinderrechter die rekening houdt met jouw mening. Helaas mag je pas vanaf 18 echt kiezen waar je woont.

Cynthia
3 jaren geleden
Reply to  Demi

Ik heb dit ook

Anoniem
3 jaren geleden
Reply to  Demi

Ik heb hetzelfde maar dan andersom ik woon bij mijn vader en wil graag bij mijn moeder maar ik heb het gewoon eerlijk gezegd als ik jou was zou ik dat ook doen want dan is de kans groter dat je dat mag

Anoniem
11 maanden geleden
Reply to  Demi

Ik ben nu 12 en heb hetzelfde ik weet nu niet wat te doen

Anoniem
11 maanden geleden
Reply to  Demi

Same

Lola
4 jaren geleden

Ik ben 15 jaar en heb veel stress door school, mijn moeder maakt dit veel erger omdat ze altijd boos wordt als er iets niet goed gaat op school. We hebben elke dag ruzie en als ik geen goede cijfers haal, pakt ze dingen van me af. Elke dag moet ik huilen door haar en elke keer zegt ze dat ze het beter wilt doen, maar het lukt niet. Ik krijg te veel stress en door haar kan ik eigenlijk niet goed meer leren. Ik leer fijner bij mijn moeder, maar ze geeft gewoon te veel stress. Mijn vader geeft… Lees verder »

Milan
5 jaren geleden

Je hebt het recht behalve als je moeder gaat onderzoeken en bewijst dat je vader niet voor je kan zorgen

T.
T.
5 jaren geleden

Hallo allemaal Na de scheiding van mijn ouders liep ik vast bij mijn moeder (wij hebben co-ouderschap). Ik heb toen zelf een brief geschreven naar de kinderrechter en die heeft heel goed naar mijn verhaal geluisterd. We hebben er toen voor gekozen dat ik 1 nachtje extra naar bij mijn vader bleef en ook 1x extra bij hem ging eten. Dat was toen een goede oplossing. Nu heeft mijn vader een nieuwe vriendin die mij niet mag dus was die regel snel van tafel (zij vond het maar lastig dat ik vaker kwam). Maar ik vind het goed zo dat… Lees verder »

bart
bart
5 jaren geleden

Ik heb hetzelfde maar je moet het gewoon eerlijk zeggen wat ik eerst niet had gedaan maar daarna was het toch beter geweest als ik eerlijk was geweest

anoniem
anoniem
6 jaren geleden

ik maak op dit moment precies hetzelfde mee alleen ben ik ondertussen 14 ik wil al heel lang bij mijn vader wonen maar ik ben bang om alles te verliezen.

Melody
Melody
7 jaren geleden

Hallo, ik heb hier hetzelfde probleem. Mijn moeder is heel erg lief hoor maar ik heb een best slechte band met haar. Dus ik wil bij mijn vaser gaan wonen. Ik ben nu wel 11 maar bijna 12. Maar het probleem is dat ik mijn moeder niet wil kwetsen. Wat moet ik doen? <3

Xx Melody

Marell
Marell
7 jaren geleden

Hoii kevin, Ik heb er dus ook over getwijfeld en ik heb het ook op deze site gezet. Ik heb nagedacht en ik heb het niet gedaan omdat ik dan alles kwijtraak. Ik snap je wel heel goed ik dacht dat ook van mij moeder. Daarom heb ik het misschien ook wel niet gedaan. Maar als je het heel graag wat je wss wel zeker weet. Ik zou een weekje vij je vader gaan slapen en in die tijd een brief schrijven waar je goed over nadenkt waarom je het wil. Als je brief klaar is zou ik hem naar… Lees verder »

Kevin
Kevin
7 jaren geleden

Hallo , Mijn naam is Kevin en ik ben 14 jaar oud. Mijn ouders zijn al een paar jaar gescheiden en sindsdien probeert mijn moeder mijn vader zwart te maken , ze zegt dingen over hem die helemaal niet kloppen. Maargoed , ik wil heel graag bij mijn vader wonen en ik weet niet hoe ik dit aan mijn moeder moet vertellen. Mijn moeder is heel apart , het lijkt wel alsof gevoelens haar helemaal niks boeien , als ik zou vertellen dat ik bij mijn vader wil wonen dan gaat ze waarschijlijk flippen. Om eerlijk te zijn ben ik… Lees verder »

Floor
Floor
7 jaren geleden

Hee Anoniem,
Ik snap je heel goed.. Misschien kan je een keertje met je moeder en je vader samen gaan praten als dat lukt? Ik denk dat je moeder haar kind ook niet kwijt wilt en dat ze heel zuinig op je is dan.. Hou daar maar rekening mee. Maar ik denk dat je moeder je wel zal begrijpen!
Goodluck 🙂
Liefs,
Floor

Jennifer
Jennifer
8 jaren geleden

Heeyy, ik begrijp je heel goed. Ik ga deze zomer bij mijn vader wonen. Ik heb het gewoon heel rustig uitgelegd. Ik zei dingen als: het komt niet door jou. het is niet zo dat ik ongelukkig ben hier, maar ik heb een vaderrol nodig in mijn leven(dat is ook beter voor je ontwikkeling). en ik kom vaak genoeg langs, en bellen kan ook. Ben je bang om je moeder pijn te doen? Snap ik, had ik namelijk ook. Als je rustig blijft en zegt waar je mee zit is de pijn al een stuk minder, ze blijft natuurlijk wel… Lees verder »

xoxo
xoxo
8 jaren geleden

Hoii, ik d8 echt dat ik de enige was die twijfelde om bij de andere ouder te gaan wonen. Ik wil graag bij mn vader gaan wonen maar ik ben heel bang om mijn moeder pijn te doen want ik hou echt van haar maar ik denk dat ik het leuker krijg op een andere school en bij mn vader heb ik een stiefzus waar ik heel goed mee kan. Ik weet niet goed wat ik moet doen moet ik voormezelf kiezen en zeggen ik ga bij mn vader wonen of moet ik tog aan mn moeder denken?

daemian
daemian
8 jaren geleden

hoi allemaal
ik ben een kind van gescheiden ouders en zit er de laatste tijd veel aan te denken om bij mijn vader te gaan wonen. mijn moeder en haar vriend maken vaak ruzie met mij en vaak over kleine dingetjes. ik heb geprobeerd eer over te praten maar dat lukt niet. ik vind het veel leuker bij mijn vader maar hij woont helemaal in Zwolle ( ik in den helder) en ik wil mijn moeder niet kwetsen. wat moet ik doen??

Aron
Aron
8 jaren geleden

Hallo Naomi, Wat vervelend dat jij je niet op jouw gemak voelt bij jouw moeder. Omdat jij 12 jaar bent, heb je enige inspraak in waar jij graag wilt wonen, maar jij bepaalt dit natuurlijk niet volledig. Je kunt bij de rechter aangeven dat jij liever bij jouw vader wilt wonen. De rechter kan dan gaan kijken wat er mogelijk is voor jou. Meer informatie hierover kun je vinden op: http://www.echtscheiding-aanvragen.com/inspraak-kind-twaalf-jaar-ouder-omgangsregeling Er zijn heel veel websites en ook filmpjes die dit heel fijn uitleggen. Natuurlijk kan het ook erg goed zijn om eens met jouw ouders te praten. Vraag eens… Lees verder »

Naomi
Naomi
8 jaren geleden

Hoi
Ik wil heel graag bij me vader gaan wonen maar me moeder die heeft het recht over mij en ze zal het nooit goed vinden want me ouders hebben steeds ruzie en sinds kort heeft ze een nieuwe vriend die ik echt niet mag hij scheld me ook uit enzo en ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen help!

Beau
Beau
8 jaren geleden

Hey Anoniem, Dankjewel voor je berichtje. Als ik het goed begrijp wil je graag bij je vader gaan wonen omdat je moeder boos doet, maar gaf je vader aan dat het niet kan omdat hij vaak niet thuis was. Klopt dat? Allereerst wil ik zeggen dat ik vind dat je in een ontzettend nare situatie zit. Des te beter dat je nu je verhaal doet hier :-). Officieel heb je vanaf je twaalfde inspraak in waar je wilt wonen. De overheid heeft daar wat informatie over geplaatst op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scheiden/vraag-en-antwoord/ouderlijk-gezag-na-scheiding.html. Het is weliswaar meer geschreven voor ouders, maar ook voor jou… Lees verder »

Anoniem
Anoniem
8 jaren geleden

Ik ben een kind van gescheiden ouder en ik vind het natuurlijk niet leuk dat me ouders uitelkaat zij maar ik moet er mee leven ik ben blij dat ze goed met elkaar op kunnen schieten maar me moeder doet altijd boos tegen me en nu vooral want iemand Had verkeert begrepen dat ik het niet vidn dat de vriend van me meider en me moeder gaan trouwen maar dat is niet waar nou ja ik vidn het ook niet leuk maar ik dat had ik niet haar gezegd en nu mag ze me niet en nu us ze dus… Lees verder »

anoniem..
anoniem..
9 jaren geleden

Hallo, ik ben een meisje van 14 jaar en ik heb thuis heel veel ruzie met mijn moeder, ze is altijd boos op mij lijkt het wel! we hebben vaak erge ruzie’s. Bij mijn vader gaat het relaxter, en is het veel fijner, maar hij woont in Duitsland. Met mijn moeder valt niet te praten, als ik het ergens op een normale manier over wil hebben kan dat nooit, ze moet of nog heel veel doen of ze is moe,

Heeft iemand advies voor mij want dit zit me dwars!

Groetjes.

Anoniempje
Anoniempje
9 jaren geleden

Dat laatste bericht was van mij, maar ik ben 13 haha

Anoniempje
Anoniempje
9 jaren geleden

Hey,
Ik wil ook bij mijn vader wonen.
Maar als ik tegen hem zeg dat ik bij hem wil wonen,
Zegt hij altijd:
Maar ik ben niet altijd thuis,
Ik moet huizen voegen en kan niet iedere keer voor 2/3 mensen koken.
Ik pieker er soms ook over, en ik app hem ook heel vaak als ik ruzie met mama heb, dan zeg ik altijd: ik wil bij jou wonen, want mama weet altijd alles beter, en word snel boos. Maar hij zegt dan altijd: komt wel goed dit dat
Hebben jullie advies? Xmij

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hallo anoniem, Wat goed dat je hier om advies vraagt! Het is altijd moeilijk als je een keuze moet maken, waardoor je weet dat je anderen verdriet gaat doen. Maar het aller belangrijkste in het leven (och, dat klinkt dramatisch hè? ;-)) is dat je zelf gelukkig bent. Jij voelt je duidelijk niet gelukkig als je zoveel bij je moeder bent en wil daarom graag de keuze maken om bij je vader te gaan wonen. Ik ben het eens met Evi, een brief schrijven is echt een goede manier om je moeder op een rustige en duidelijke manier te laten… Lees verder »

Evi
Evi
9 jaren geleden

Lieve anoniem, Ik snap dat je in een lastig pakket zit. Je wilt graag bij de je vader wonen maar wilt je moeder ook niet pijn doen. Je bent nu op een leeftijd (12) dat je mag kiezen. Je moet kiezen wat jou gelukkig maakt. En jouw keuze is dus bij vader wonen. Heb je hier ook met je vader en zijn vriendin gesproken? Vinden zij het ook goed? Misschien dat zij dan met je moeder kunnen praten? Of je zou een brief kunnen schrijven aan je moeder. Dat je daarin zet dat je veel van haar houd en dat… Lees verder »