Anoniem (13 jaar) in

Ik wil geen kant kiezen

Op een avond kwam moeder huilend naar me toe en zei; het gaat niet zo goed met mij en papa… Mama vertelde hoe ze zich voelde, en we moesten alle 2 huilen. Niet veel dagen later vroeg ik aan m’n vader wat zijn verhaal was. Hij zei tegen mij dat hij niet meer gelukkig was met mama en dat zo al een langere tijd aan de gang was. Ook vertelde hij dat hij een tijdje ergens anders naar toe zou gaan, om mij, mama en natuurlijk zichzelf een beetje rust te gunnen. Na 8 weken zou hij weer terug naar ons komen. Die 8 weken waren best vervelend. Mijn moeder moest de hele tijd huilen, en ik was daar om haar te troosten. Het aller ergste vind ik om de verhalen van m’n ouders aan te horen. Het is (bijna) altijd negatief over de andere ouder, en dat is echt heel vervelend. Maar
voor mij was het het ergst toen m’n moeder dingen ging vertellen over m’n vader tegen vriendinnen, terwijl ik boven zat en alles kon horen. Het was altijd negatief en papa had alles
maar gedaan, hij had mij en m’n moeder in de steek gelaten. En dit deed mij pijn. Die avond heb ik jankend op bed gelegen en m’n vader gebeld. Ik voelde me echt rot. Gelukkig heeft hij me getroost. De 8 weken zijn nu voorbij en m’n vader woont voor een paar maanden bij mij en m’n moeder in het huis waar we altijd met z’n 3en hebben gewoond. Ook dit is een hel voor mij. Mijn ouders hebben soms ruzie, en dat vind ik heel vervelend. Kan iemand mij zeggen wat ik in deze situatie het best kan doen? want ik wil absoluut geen kant kiezen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
(null)
(null)
7 jaren geleden

ik begrijp dat je geen kans kan kiezen, dat hoef je natuurlijk ook niet te doen. ik denk dat je aan je vader en moeder even gaat vragen of je even een gesprek kan houden ( met ze 3en ) en daar zegt dat ze jou erbuiten moeten houden. dat zullen ze wel begrijpen want voor een kind is dat niet leuk !

heel veel succes
anoniem

(null)
(null)
7 jaren geleden

mijn papa en mama hebben ook vaak ruzie

anoniem
anoniem
7 jaren geleden

ik herken dit echt heel erg, en ik vind dit dan ook echt vreselijk. alleen is het verhaal dan omgekeerd, mijn moeder is weggegaan en mijn vader was dan allemaal verhalen aan mensen gaan vertellen die helemaal niet waar waren. ik heb mijn vader die dag even moeten uitleggen dat het niet zo lag. hij vertelde het ook aan iemand die veel medelijden met hem had, terwijl het hele verhaal niet klopte. ik ben toen heel erg boos geworden. ik hebben midden in de stad heel erg tegen hem gevloekt over hoe stom hij was dat hij in zijn eigen… Lees verder »

Isa
Isa
7 jaren geleden

Hey, Wat goed dat je hebt gevraagd om allebei de kanten van het verhaal! Maar wat rot dat je moeder doorgaat met het zwart maken van jouw vader. Je moeder is zo te horen erg verdrietig. Het is goed om haar de brief van Villa Pinedo te laten lezen. Dan kan ze zich misschien ook in jou verplaatsen. Je kan vragen aan je ouders, als het te moeilijk is ook in een brief, of ze weer even apart kunnen gaan wonen. Zodat je moeder nu even naar een vriendin gaat om te logeren. En dat ze dan om samen te… Lees verder »

Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Beste Anoniem, Ik heb vroeger, toen mijn ouders gingen scheiden, ook in deze situatie gezeten. Mijn ouders hadden bijna elke avond ruzie en daardoor kon ik niet slapen. Ik voelde me hierdoor erg slecht, wat invloed had op onder andere school. Het was voor mij altijd erg moeilijk om niet naar beneden te lopen en proberen de ruzie te sussen, omdat ik het heel rot vond als mijn ouders ruzie hadden. De beste manier om met deze situatie om te leren gaan, is om je aandacht zo veel mogelijk af te leiden van de situatie thuis, maar het ook niet… Lees verder »