Anoniem (13 jaar) in

Ik wil dat mijn ouders scheiden

ik probeer mn moeder zover te krijgen om te gaan scheiden.mn vader heeft net een nieuwe baan maar het voelt net alsof er een vreemde man bij thuis is.wat moet ik tegen haar zeggen

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Annoniem
4 maanden geleden

Mijn moeder doet mijn stiefzusje altijd geloven en altijd bij haar kant horen inplaats van haar eigen zoon en ze doet haar alles kopen en ik krijg nauwelijks 25 euro aan kerst cadeaus en zij krijgt een stuk of 10-15

Juju
2 jaren geleden

Ik wil bij me vader wonen en me moeder nooit meer zien

Tja
Tja
1 maand geleden
Reply to  Juju

same, maar hoe zorg ik er voor dat ze scheiden?

Anoniempxxoxo
3 jaren geleden

Ik en mijn vader hebben vaak ruzies en discusies mijn moeder weet dat en ze zegt dat ik me er niks van moet aantrekken maar ik ben het echt beu ‼ hoe kan ik mijn moeder overtuigen om te scheiden?

Anoniem.....w
3 jaren geleden

Haii,
Mijn ouders maken vaak ruzie en soms praten ze echt maanden niet met elkaar. Als ze het goedmaken is dat maar voor een week en begint het weer. Ik ben altijd zo bang om het te zeggen tegen mijn vriendin. En ik schaam me hiervoor. Soms wil ik alleen zijn, maar ik heb zelfs geen eigen kamer.
Heeft iemand tips.

Anoniem
3 jaren geleden
Reply to  Anoniem.....w

Praat er over met je vriendin. Er zijn veel kinderen die dit hebben. Zelf heb ik een vriendin die niets mag van haar stiefvader, ze zulke dingen tegen ons en dat lucht op voor haar. Doe het, je hoeft je er niet voor te schamen.

Anoniem.....w
3 jaren geleden
Reply to  Anoniem

Dankjewel

tessa
3 jaren geleden

ik ben zo bangg

Anoniempxxoxo
3 jaren geleden
Reply to  tessa

Voor wat precies?

Anonieme i
Anonieme i
8 jaren geleden

Hallo,
Mijn ouders maken vaak ruzie terwijl ze het zelf niet door hebben.
Mijn vader gaat soms uit/op stap dan komt hij dronken thuis en zegt mijn moeder: ‘als dit nog 1 keer gebeurt kan je de koffers pakken’ maar elke keer gaan ze maar niet scheiden. Ik zou het fijn vinden als ze gaan scheiden niet omdat het me leuk lijkt maar ik denk dat dat veel fijner is voor mij. Ik wil er wel met mama over praten maar dat durf ik niet. Dus geef dat ook niet als tip, ik wil er met niemand over praten.

Anoniem
Anoniem
8 jaren geleden

Hallo, Mijn mama heeft mijn vader al meerde keren bedrogen, telkens vergeeft hij haar weer. Beiden zijn ze niet meer gelukkig. We acteren al een aantal jaren als een “happy family”. Papa spreekt meerdere keren per week uit hoe ongelukkig hij is en hoe nutteloos hij zijn leven vind. En mijn zus heeft mijn mama deze week wenend ontdekt in de living. Ik ben het zat. Waarom maken ze er geen eind aan? Doen ze het voor ons? Denken ze dat dit voor ons het beste is? Ik ga niet graag meer naar huis. Dit alles is een grote taboe… Lees verder »

anoniem
anoniem
8 jaren geleden

hallo van mjn vader mag ik geen mening hebben en ik mag ook niks over hem zeggen hij is elke dag boos op mij

..............
..............
9 jaren geleden

ik wil dat mijn ouders scheiden

………..
1 jaar geleden
Reply to  ..............

Zorg ervoor dat je vader heel boos op je word en dat je moeder dat dan ziet en dan gaan ze hopelijk scheiden.

Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

Nou dankzij een werk? Mijn vader is gestoord! Hij slaat mij altijd, en mn ouders hebben altijd ruzie! Ik wil het liefst dat ze scheiden, maar mn moeder zegt dat ze dat zal doen, maar na een paar maanden pas, wat ik dus niet leuk vind! Ik wil dat ze NU gaan scheiden!!!!

evi
evi
9 jaren geleden

Hoi anoniem, Bedankt voor je berichtje. Wat vervelend dat je het gevoel hebt dat je vader nu een vreemde man is in huis door zijn nieuwe werk. Hoe komt dat precies dat jij dat zo voelt? Is hij veranderd door zijn nieuwe werk of is hij bijvoorbeeld niet zo vaak thuis meer? Ik denk dat het belangrijk is dat jij je gevoelens uit spreekt tegen allebei je ouders. Net als wat tessa zegt. Je moeder kan het bijvoorbeeld heel anders ervaren. Maar belangrijk is om er wel over te praten. Je moeder of vader kan jou misschien helpen om jou… Lees verder »

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hallo anoniem,

Wat goed dat je dit forum gevonden hebt om advies te vragen. Je leest hier natuurlijk niet de meest positieve verhalen over scheidingen. Precies wat Tessa zegt, ik hoop ook dat je beseft dat het niet per se rustiger of fijner wordt.

Natuurlijk kan het ook goed zijn, maar ik hoor persoonlijk zelden dat een scheiding zonder gedoe of wat drama verloopt. Ik denk ook dat het beste is om het er met je moeder (en eventueel je vader) over te hebben over haar/hun kant van het verhaal.

Ik wens je veel succes,

Femke

Tessa
Tessa
9 jaren geleden

Hoi anoniem, Wat vervelend dat je het gevoel hebt dat nu je vader een nieuwe baan heeft, het lijkt alsof er een vreemde man in huis is. Het betekent alleen natuurlijk niet dat omdat jij het zo ervaart, je moeder dat ook zo ervaart. Dat lees ik in ieder geval niet in je bericht. Ik weet ook niet of je ouders veel ruzie hebben. Je zou het tegen je moeder kunnen zeggen, maar misschien heeft zij er niet zoveel last van als jij. Dat weet ik natuurlijk niet. Maar als je veel last heb van hoe het met je vader… Lees verder »