Anoniem (14 jaar) in

Ik wil dat het stopt

Is het erg dat ik wil dat mijn ouders scheiden? Ze maken heel vaak ruzie en dat heeft een heel zware tol op mij, mijn omgeving en zeker mijn school punten. Net nog zelfs was er laaiende ruzie over het alcohol gebruik van mijn moeder, waardoor ik nu al van deze ochtend zonder eten zit. Ze maken alsmaar ruzie en ruzie en betrekken mij hier vaak ik en ik wil gewoon dat het stopt. Maar ik vind het zo erg als ik eraan denk of zelfs hoop dat ze scheiden. Zou ik me hierdoor schuldig moeten voelen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve, Bedankt voor je berichtje op het forum! Wat een moeilijke situatie.. Als kind voelde ik me ook altijd schuldig als mijn ouders mij bij hun ruzies betrokken. Het is ook heel normaal dat je je daar als kind schuldig over voelt, want het laatste wat je wilt is dat je ouders ruzie maken. Mijn tip is om met je ouders te praten over hoe je je voelt en hoe je ze liever zou willen zien. Ouders kunnen soms vergeten dat hun kinderen er ook zijn en alles meekrijgen en meevoelen. Misschien is het goed om je ouders weer even… Lees verder »

jonathan
jonathan
7 jaren geleden

Beste Anoniem, Dankje voor het delen. Je hoeft je er echt niet voor te schamen. Als ik het goed begrijp uit jouw verhaal is het (naast dat het beter voor jou is) ergens ook beter voor je ouders om te scheiding. Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd! Een scheiding is echt vreselijk, maar zo’n thuissituatie ook niet. Wat je kunt doen is met de ouder praat waar jij je het fijnst, veiligst bij voelt en die vragen op je zij nog van elkaar houden. In deze situatie is deze vraag niet vreemd. Het laat ook zien dat je om je ouders… Lees verder »