Mila (11) in

Ik wil alleen met mijn vader zijn

Ik haat mijn stiefmoeder (van mijn vaders kant). Maar ik durf het niet tegen hem te zeggen omdat ik zeker weet dat hij het tegen mijn stiefmoeder zegt, en zij dan boos word. Alleen ik kan nooit alleen met mijn vader zijn omdat mijn stiefmoeder er altijd bij is. Maar ik wil gewoon alleen met mijn vader zijn. Hoe kan ik dit het beste vertellen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bente
1 jaar geleden

Hee Mila, Je vertelt dat je je stiefmoeder haat en graag alleen met je vader wil zijn, maar dat dat niet kan omdat zij er altijd bij is. Wat moeilijk! Ik herken jouw verhaal wel, maar dan bij mijn moeder. Ik woon nu niet meer thuis, maar vond mijn stiefvader niet aardig en merkte dat mijn moeder haar aandacht vaak naar hem ging. Mijn moeder en ik hadden altijd een hele hechte band. Het voelde eigenlijk alsof mijn stiefvader mijn plekje innam. Hoe voelt het voor jou? Ik wilde net als jij graag tijd met mijn moeder doorbrengen in plaats… Lees verder »

Mila
10 maanden geleden
Reply to  Bente

Hey!
Heel erg bedankt voor je reactie, ik ben zelf niet de beste in het maken/lezen van mails waardoor ik deze mail heel lang niet heb kunnen lezen.
Het zijn hele goede tips! Dankjewel daarvoor!
Maar ik vindt het gewoon heel erg lastig om te zeggen, omdat ik bang ben dat ze boos wordt en ik wil niet mensen kwetsen, wat kan ik nu het beste doen?

Groetjes Mila

Bente
10 maanden geleden
Reply to  Mila

Hee lieve Mila, Dankjewel voor jouw reactie. Lief van jou dat je mensen niet wil kwetsen. Dat wil ik ook nooit en daarom heb ik vaak niet verteld thuis hoe ik me voelde. Maar doordat niemand wist hoe ik me voelde, konden ze ook geen rekening met mij houden en paste ik me vaak aan. Soms zei ik wel wat over wat ik ergens van vond, maar dan op een niet zo handige manier. Ik denk dat je altijd mag praten over je gevoel en dat je niemand kwetst als je het op een rustige manier doet. Zou het je… Lees verder »

Mijs
1 jaar geleden

Hee Mila, vervelend om te horen dat je niet zo goed bent met je stiefmoeder. Ik hoop dat dat in de toekomst beter zal zijn voor je. Want dat is niet fijn. Ik moest ook erg wennen toen ik met mijn “stiefvader” samen moest wonen. Die was er vanaf toen dus ook altijd bij, en ik wilden soms ook gewoon alleen met mijn moeder zijn. Ik moest voor al wennen aan mijn stiefvader maar uiteindelijk is dat wel goed gekomen. Met mijn moeder heb ik het besproken en toen zijn we gewoon dingen samen gaan doen buitenshuis. En soms ging… Lees verder »