pandalover (11 jaar) in

Ik voel me schuldig

mijn vader is vreemdgegaan. mijn vader en moeder gingen toen scheiden dat was ellendig. maar toen snapte in nog niet waarom mama moest vaak huilen en had meer tijd voor haar zelf nodig. mijn vader ging eerst een tijd bij mijn opa en oma inwonen omdat mijn moeder zo verdrietig was belde ze vaak ze zijn nu ongeveer 2 jaar gescheiden. maar ik miste mijn vader toen heel erg want toen snapte ik nog niet hoe erg hij omging met mijn moeder. maar toen kon ik steeds niet slapen omdat ik steeds over papa en mama na dacht. maar toen kwam ik een keer beneden omdat ik niet kon slapen en ging ik er met mijn moeder over praten, maar mama werd er zo verdrietig van dat ze ging huilen en ik vind het niet zo fijn als mijn moeder huilt dus voelde ik mij schuldig. ik dacht dat ik mama aan het huilen maakte. en dat ik de scheiding had veroorzaakt. en nu ben ik 11 en nu weet ik hoe het echt zit.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Rolien
Rolien
9 jaren geleden

Het is heel goed dat je het nu snapt want het is namelijk totaal niet jouwn shuld dat je ouders zijn gaan scheiden… Daar heb jij helemaal niks mee te maken! Ik wil je graag helpen maar zou je dan eens in een reactie willen zetten waar je het meest mee zit? Want dat weet ik niet helemaal zeker… Dat jij het vervelend vind dat je moeder begon te huilen is ook heel logisch maar ik ook dat kwam echt niet door jou! Een scheiding is altijd moeilijk… Vooral als een van je ouders is vreemdgegaan maar evengoed ook al… Lees verder »

Beau
Beau
9 jaren geleden

Hey Pandalover, Super dat je in alle eerlijkheid hier een bericht hebt geplaatst, dankjewel :-). En wat mooi om te lezen dat je nu een beter beeld hebt van hoe de situatie tussen jouw ouders echt in elkaar zit. Net zoals Isabel aangeeft hoef je je absoluut niet schuldig te voelen dat je moeder huilde. Uit eigen ervaring heb ik ook veel moeilijke momenten meegemaakt met mijn moeder, ook vanuit het vermoeden dat mijn vader iemand anders had. Dat heeft bij mij een aantal jaar langer geduurd voordat ik achter de waarheid kwam en daarom ben ik des te blijer… Lees verder »

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Beste Pandalover, Dankjewel voor je berichtje, wat fijn om te horen dat je nu weet hoe het echt zit. Toen jouw ouders net gingen scheiden waren ze zo te horen behoorlijk druk met hun eigen problemen, zonder aan jou uit te leggen hoe het precies zat. Dit is helaas iets wat heel vaak gebeurt in een scheiding, dat ouders zo druk zijn met hun eigen verdriet dat ze hun kinderen een soort van vergeten. Ik hoop dat de volwassenen op deze site jouw berichtje lezen en dat ze hiervan zullen leren. Ik vind het heel knap van je dat je… Lees verder »