Finn (13) in

Ik voel me niet veilig bij vader

Mijn ouders zijn sinds begin dit jaar gescheiden. Ze hadden inprincipe een goede regeling afgesproken over wanneer ik bij wie ben.
Maar in april is mijn vader doorgedraait, en is hij met spoed opgenomen geweest bij de crisisopvang van het ggz. Onder meer vanwege suïcidale gedachten, die hij in mijn bijzijn meerdere malen heeft uitgesproken.
Ik ben daar heel erg van geschrokken en voel me niet meer veilig bij mijn vader. Ik ben toen uit zijn huis gehaald en naar mijn moeder gebracht.
Sinds april woon ik volledig bij mijn moeder en dat voelt heel goed en vertrouwd.
Maar door alles wat er bij en met mijn vader gebeurd is, wil ik voorlopig even niets meer met hem te maken hebben. Maar hij blijft maar contact zoeken en laat me niet met rust, om dit gebeuren te verwerken en een plekje te geven. Daardoor wordt ik steeds gefrustreerder, bozer, en geïrriteerder. Mijn vader vindt dat hij genezen is terwijl hij geen hulp heeft gehad.
Maar nu ik het bij mij moeder zo fijn heb en me veilig voel, wil ik eigenlijk gewoon niet meer bij mijn vader wonen.
Dat vindt mijn vader natuurlijk niet goed, maar ik kan hem maar niet duidelijk maken wat het met mij gedaan heeft.
Ik maak me erge zorgen over mijn toekomst en dat ik heel erg ongelukkig word als ik bij m’n vader ben. Wat kan ik hieraan doen? Heeft iemand tips, ideeën of wellicht een oplossing?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Quinty
9 maanden geleden

Lieve Finn, Wat fijn dat je villa pinedo hebt gevonden om je verhaal kwijt te kunnen! Wat een vervelende situatie, en wat verdrietig om te lezen dat jij hier zoveel van hebt meegekregen en meegemaakt. Ik kan mij goed voorstellen dat jij je niet meer veilig voelt in de buurt van je vader na wat er allemaal is gebeurt. Zoals je al schrijft heb je tijd en ruimte nodig om dit alles te kunnen verwerken en een plekje te geven. Doordat je vader contact blijft zoeken is dit lastig voor jou, dat snap ik helemaal! Je verteld dat je dit… Lees verder »

Leen
9 maanden geleden

Lieve Finn, Wat ongelooflijk naar lijkt mij deze situatie voor jou! Maar super knap dat je dit bericht schrijft op het forum! Ik kan me heel goed voorstellen dat jij heel erg schrok en dat jij je nu niet meer veilig voelt bij je vader. Het is wel heel fijn om te horen dat jij bij een moeder een veilige en fijne plek hebt om te wonen. Zelf woon ik ook volledig bij mijn moeder. Ik voelde mij ook niet altijd veilig bij mijn vader. Hij is niet opgenomen geweest, maar hij (en zijn vrouw) hebben veel dingen tegen mij… Lees verder »