Kim (14 jaar) in

niet altijd welkom

Hoii,
Mijn ouders zijn nu al bijna 10 jaar gescheiden. Vaak heb ik het er nog erg moeilijk mee, omdat mijn ouders soms heel raar met elkaar omgaan. Vooral mijn vader is heel erg veranderd nadat hij een nieuwe vriendin kreeg. Ik was destijds 5 en toen ik 7 was kwam zij, maar ik weet gewoon dat mijn vader heel anders was toen hij nog met mijn moeder was.
Nu zit het zo dat ik vaak het idee heb dat de vriendin van mijn vader het soms zelfs vervelend vind dat ik daar ben. Ik voel me als ik alleen met haar (en mijn kleine halfbroertje van 2) ben, niet altijd welkom in mijn eigen huis. Ik ben ongeveer de helft van de week bij mijn vader en de andere helft van de week bij mijn moeder en soms wil ik eigenlijk liever wat langer bij mijn moeder zijn, maar dan zou ik mijn ‘hele’ broertje van 9 dus voor mijn gevoel in de steek laten en mijn halve broertje veel minder zien, Ik weet echt niet meer wat ik moet doen…

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Minouk
Minouk
7 jaren geleden

Lieve Kim, Wat een vervelende situatie. Zelf heb ik deze ervaring niet, maar wel weet ik dat praten veel helpt. Wanneer je met je stiefmoeder en je vader over jouw gevoelens praat kunnen ze hier rekening mee houden. Wanneer je stiefmoeder bijvoorbeeld weet dat jij je niet altijd welkom voelt kan zij hierop reageren en hier rekening mee houden. Zoals Mehtab ook al zei is het verstandig om misschien leuke dingen met je stiefmoeder te doen. Zo leer je elkaar beter kennen en heb je naast de dagelijkse activiteiten ook wat leuks samen te doen. Naast met je stiefmoeder praten… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve Kim, Bedankt voor je berichtje op het forum! Het is altijd vervelend en moeilijk om te zien dat een van je ouders aan het veranderen is en eigenlijk niet meer de oude is… Daarnaast moet je ook nog wennen aan een nieuwe vrouw, de vriendin van je vader… Dit kan erg zwaar zijn, maar ik vind het heel erg knap dat je hier je verhaal doet en om advies durft te vragen! Mijn tip over je vader is: Vaders en moeders maken beslissingen, waar wij als kinderen niet altijd achter staan. Het is ook hun leven, maar vaak veranderen… Lees verder »