melissa (19 jaar) in

Ik voel me down

Hoi, ik ben melissa, ben 19 jaar, mijn ouders zijn al 9 jaar gescheiden uit een vechtscheiding. Ik heb geen contact meer met de familiekant van mijn vader omdat hij voor mijn stiefmoeder ging ipv voor zijn kinderen en hierdoor ons laten vallen. Terwel mijn stiefmoeder hem helemaal uitbuiten en gebruikte. Laatst had ik weer eens contact met hem en zei dat die het anders wilde gaan doen en ons niet zo had moeten verwaarlozen. Vervolgens gaat die tegen mij liegen en negeert die mij weer dus heb ik het contact weer verbroken omdat ik er gewoon niet tegen kan. Ik woon nu samen met mij moeder en zus en stiefvader samen. Vaak komt ook mijn stiefbroer en stiefzus langs waar ik het heel goed mee kan opschieten. 🙂 Alleen de laatste tijd heb ik heel veel ruzie met mijn stiefvader en word die steeds agressiever om de kleinste dingen:(. Hij gaat dan dingen schreeuwen die mij dan kwetsen zoals: je bent net zo als je vader, als je weg gaat kom je nooit meer terug, het is jij of ik, je verpest mijn relatie, je bent egoïstisch, waardeert niks. Ik ben vaak daardoor van huis weggelopen en kon ik bij vrienden terecht. Maar ik voel me er erg down door. En als ik het goed moet praten geef ik altijd mijn fouten toe en hij doet alles goed. Terwel hij altijd is diegene die agressief word maar dat geeft die nooit toe. Want hij doet nooit iets verkeerd maar ondertussen mag ik van hem tegen geen enkele vriend of vriendin zeggen dat we ruzie hebben. En ik mag ook niet zeggen wat ik vind van de ruzies en dat ik mij hier door niet gezellig en veilig thuis voel als die zon bui heeft. De laatste tijd hebben mijn moeder en stiefvader hierdoor steeds meer ruzie.Ik wil hierdoor steeds meer het huis en als ik het geld er voor had was ik al lang weg.Want de sfeer hier in huis word steeds minder gezellig:/.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Diana
Diana
7 jaren geleden

Wat hij ook zegt je moet altijd met je vrienden praten!!!
Vraag aan je moeder waarom hij z’on kort lontje heeft.
Als je dat weet kan je dat onderwerp proberen te vermijden. En als zij het ook niet weet aan je stiefbroer en zus. En je kan ook eerst praten met je moeder en daarna met haar tegen je stiefvader.

Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Beste Melissa, Wat een ontzettend lastige situatie, zeg. Is het misschien een optie om met je moeder, stiefbroer of stiefzus te gaan praten over de agressie van je stiefvader? Zij zouden je zeker weten een goed advies kunnen geven over wat je moet doen, aangezien zij je stiefvader goed kennen. Als je moeder het ook absoluut niet fijn vindt dat je stiefvader zo tegen je te keer gaat, is het misschien een idee om met zijn tweeën met je stiefvader te gaan praten en om hem aan te spreken op zijn agressie, hem zijn agressie onder de aandacht te brengen… Lees verder »

Anne
Anne
7 jaren geleden

Hallo Melissa,

Ik begrijp dat je je een beetje doen voelt door de situatie.

Jouw situatie klinkt momenteel ook niet erg fijn. Heb je weleens tegen je stiefvader proberen te vertellen dat je je gekwetst voelt? Misschien heeft hij dat niet door en als jullie hierover praten kan hij ook veranderen. Anders zou ik met iemand anders hierover praten en advies vragen, bijvoorbeeld aan een goede vriendin.

Ik wens je veel liefs,

Anne