Iris (16 jaar) in

Ik voel me alleen

Hey ik ben Iris en mijn ouders gingen uit elkaar toen ik ongeveer 13 was ik had er eerst niet zoveel moeite mee maar omdat we nog in een huis woonde werd het allemaal wel moeilijk dat duurde 2 jaar en in die 2 jaar had mijn moeder al 2 vriendjes gehad en was ze bijna nooit thuis en mijn vader was vaak werken dus ik zat vaak alleen en voelde me ook zo ze hadden weleens ruzie en me vader zei dan dat hij jeugdzorg erbij zou halen omdat me moeder er nooit voor me was maar dat vond ik niet eerlijk want hij was er even veel niet voor mij. Er was dus al veel verandering in huis maar ook op school, ik naar de middelbare en dat eerste jaar had ik goede cijfers dus mocht ik naar een hogere middelbare maar ik keerde terug omdat ik me daar niet prettig voelde en ik begon me steeds meer somber te gaan voelen. in december 2013 zijn mijn moeder en ik verhuisd we hadden 1 week om alles te verhuizen want we zouden op vakantie gaan naar mijn tante toen we in januari terug kwamen was ik nog steeds vaak in mijn oude huis niet omdat mijn vader daar nog woonde maar omdat ik daar meer mensen kende en meer een dorpskind ben dan een stad kind we hadden nooit afspraken gemaakt over wanneer ik bij mijn vader zou zijn en wanneer bij me moeder dus ik mocht het allemaal zelf uitzoeken. Nu 10 maanden later voel ik me nog steeds vaak alleen ik heb depressie opgelopen en denk vaak zou het iemand wel wat uitmaken als ik er niet meer was? Ik weet dat dit allemaal niet goed is en ik ben ook onder behandeling bij Lucetis (Kinder & jeugdpsychiatrie) mijn ouders hebben nauwelijks contact alleen over het huis want dat staat nog steeds te koop.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Beau
Beau
9 jaren geleden

Hey Iris, Dankjewel voor je openheid in jouw bericht :-). Naar wat ik gelezen heb, zijn er afgelopen jaren ontzettend veel dingen veranderd en is dat niet allemaal ten goede gekomen voor jou als kind. Het gevoel van alleen zijn en de depressie ken ik ook van de periode dat mijn ouders gingen scheiden, maar ook de periode daarna. Een ding is me het meest bijgebleven en dat het uiten van jezelf heel belangrijk is. Dat uiten kan via praten, maar ook via tekenen, schrijven of andere dingen. Heb je de situatie thuis wel eens besproken met vrienden/vriendinnen? Ondanks dat… Lees verder »

Tessa
Tessa
9 jaren geleden

Hoi Iris, Ik begrijp heel goed dat je je alleen voelt. Ik denk dat elk kind van gescheiden ouders het gevoel kent dat hij of zij aan z’n lot wordt overgelaten. Zo te lezen is er ook veel verandering bij jou geweest de afgelopen jaren, en als je ouders je daar dan niet echt bij helpen dan komt dat gevoel van alleen voelen heel snel. Ik ben wel blij om te lezen dat je in ieder geval mensen van Lucetis om je heen hebt waar je je verhaal kwijt kan. Ik heb ook tijden gehad dat ik ben gediagnosticeerd met… Lees verder »