evelien (13 jaar) in

Ik moet eraan denken

Hoi,
mijn ouders zijn onderhand 5 jaar gescheiden. Ik was er onderhand wel aan gewend en dacht er niet zoveel over, maar de laatste tijd zitten al mijn vriendinnen te zeuren dat ze bang zijn dat hun ouders gaan scheiden alleen omdat ze een keer ruzie maken. Doordat mijn vriendinnen het er de laatste tijd zoveel over hebben voel ik me best verdrietig. De scheiding van mijn ouders was de verveldste periode ever en nu moet ik daar de hele tijd aan denken…..
iemand tips???

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
nikita
nikita
9 jaren geleden

hoi evelien mijn ouders zijn ook gescheiden ik weet hoe rot je je voelt
ik heb ook mijn verhaal aan de klas vertelt heel stoer van je

lisa
lisa
9 jaren geleden

Je moet je vriendinnen gerust stellen dat ouders na een ruzie nog niet meteen gaan scheiden. maar je moet ook uitleggen dat het voor jou niet fijn is als zij het daar over hebben. het is al moeilijk genoeg dat je ouders uit elkaar zijn. Als je ze uitlegt hoe jij je op zo’n moment voelt zullen ze je begrijpen. Toen mijn ouders uit elkaar gingen kwamen mijn klasgenoten met allemaal vragen erover. Toen heb ik het ze ook op deze manier uitgelegd en het hielp heel goed.

Veel succes en sterkte (ik hoop dat mijn tips werken.)

Janouk
Janouk
9 jaren geleden

Ga er met iemand over praten waar jij je fijn bij voelt 🙂 of schrijf het van je af, heb ik ook gedaan, hele dagboeken vol, en het helpt echt! Succes!

nicole
nicole
9 jaren geleden

hallo evelien

mischien moet je aan je vriendinnen vraagen of ze het er niet over willen hebben . en lech ook uit waarom , want als het echte vriendinnen zijn snappen ze het en zullen je ook helpen , zeg ook dat je je erdoor verdrietig voelt .

ik hoop dat je wat aan deze tips hebt

veelsterkte

kuzzz Nicole

Emma
Emma
9 jaren geleden

Hoi Evelien, Hartstikke begrijpelijk dat je daar nu last van hebt! Dat soort dingen komen altijd later terug als je ze nog niet verwerkt hebt. Ik had dat ook heel erg: Toen mijn vader ook ging scheiden van mijn stiefmoeder en ik hier begon en erover ging praten voelde ik er opeens heel veel emoties bij. Dat is hartstikke logisch en normaal en juist goed, want het hoort ook bij het verwerken! Het is heel belangrijk om erover te praten, want emoties opkroppen is erg slecht voor je! Misschien kun je aan je vriendinnen uitleggen hoe het voor jou was… Lees verder »

Lotte
Lotte
9 jaren geleden

Hoi Evelien, Een scheiding is inderdaad de vervelendste periode ever. Ik heb er zelf ook veel moeite mee gehad. In het begin was ik de eerste van mijn vriendinnen met gescheiden ouders en voelde dat heel raar. Op het moment dat ouders van mijn vriendinnen gingen scheiden, kwam dat rotgevoel bij mij ook weer naar boven. De scheiding van je ouders moet je verwerken, stukje voor stukje en elke keer kom je iets nieuws tegen, waardoor je weer even verdrietig bent over de scheiding van je ouders. Dat is heel normaal. Elke keer dat je je weer verdrietig voelt, er… Lees verder »