mae (16) in

Ik maak me zorgen om mijn broertje

hallo, dit gaat over de gezondheid over mijn broertje. mijn broertje is 9 jaar oud en in groep 6 zit hij nu, hij is in de ochtend niet naar school te krijgen, hij geeft aan dat hij dan buikpijn heeft waarvan wij niet zeker weten of dat zo is want hij liegt weleens vaker. hij huilt vaak op school en vind school gewoon echt niet leuk. en als we gaan avond eten dan eet hij geen een stukje groente, nooit niet, maandag tot zondag bijna niet. hij wil het gewoon echt niet, gister avond maakte hij een heel gedoe over 1 snijboontje die hij niet wilde eten, uren aan tafel gezeten en hij doet het gewoon niet. hij kan die knop gewoon niet omdraaien, met alles niet. vorig jaar was het al zo maar nu dit jaar met de scheiding is het veel erger geworden, hij heeft waarschijnlijk wel een soort vorm van autisme, maar het is zo´n gedoe de heletijd het zelfde liedje, elke dag. wat zouden we kunnen doen om voor hem die knop om te draaien en het leuk te vinden op school en toch die groentes te eten bijvoorbeeld?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Kevin
6 maanden geleden

Ik heb zelf een broertje van 7 en een zusje van vier alle drie andere vaders en geen van die drie meer in beeld

Mijn broertje en zusje doen dit allebij ik denk dat het te maken heeft met de leeftijd en jij kan er niet veel aan doen behalve het ze niet op laten eten en negeren ( wat echt lastig is)

Sophie
6 maanden geleden

Hey! Wat naar dat het zo gaat ik kan me voorstellen dat je je erg zorgen maakt. Ik heb zelf een broertje van tien met adhd die ook heel erg last heeft van de scheiding. Het kan heel goed zijn dat je broertje waarschijnlijk nog erg last heeft van de scheiding of misschien het veranderen van de situatie thuis zelfs als die voor de scheiding al niet zo goed was. De emoties die hij voelt kan hij misschien niet goed uitspreken en uiten zich dan in zijn lichaam als buikpijn. Als je broertje waarschijnlijk autistisch is helpt het misschien hem… Lees verder »

Sanne
6 maanden geleden

Lieve Mae, Wat fijn dat je het forum hebt gevonden van Villa Pinedo! En wat ben je een lieve betrokken zus dat je je zorgen maakt om je broertje. Ik kan me god voorstellen dat het vervelend is om je broertje zo te zien. Het is alleen niet jouw taak om voor je broertje te zorgen! Je kan hem heel goed helpen en ondersteunen met bijvoorbeeld huiswerk, of samen wat leuks doen na school, maar de rest is aan je ouders. Weten zij hiervan af? Als je het niet durft te vertellen tegen je ouders kan je dit ook vertellen… Lees verder »