Zoe (12 jaar) in

Ik herken mijn vader niet meer

Hallo,
mijn ouders zijn al een tijdje gescheiden ik was toen…8
nu heeft mijn vader een nieuw gezin.. 2 nieuwe kinderen een nieuwe (jaloerse) vrouw nieuwe vrienden en een nieuw huis.. beide kinderen hebben MEGA veel speelgoed en een mooie grote kamer…mijn zus en ik hebben helemaal NIKS daar geen kamer geen speelgoed of dat soort dingen HELEMAAL NIKS….ook kunnen we bijna NOOIT komen en worden we nergens bij betrokken…ik krijg hierdoor krijg ik het gevoel dat ze me niet leuk vinden .. en meer van z`n nieuwe kinderen houd inplaats van mij en me grote zus…. het is zo erg dat mensen uit mijn korfbal team dachten dat ik geen vader meer heb…dan vragen ze heeft Zoe wel een vader….maar ik durf dit niet te zeggen omdat ik m`n vader niet meer herken…ik ben bang dat hij me dan helemaal niet meer leuk vind…ik ben omdat mijn zus het toen gezegd had heeeeeel lang niet heen geweest. en dat wil ik niet meer. want mijn (half)zusje en (half)broertje zijn echt SUPER lief en schattig..

ik weet echt niet wat ik kan doen

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Feline
Feline
8 jaren geleden

lieve Zoë, wat een vervelende situatie waar je in zit. Fijn dat je je verhaal met ons deelt. Voor mij is het gevoel wat jij hebt heel herkenbaar. Toen mijn vader een nieuwe vriendin kreeg en een huis liet bouwen hingen er allemaal foto’s van de kinderen van zijn vriendin door het hele huis heen en had ik geen eigen slaap kamer enz. mijn vader ging met de kinderen van zijn vriendin mee naar voetbal training en schoolgesprekken. terwijl hij dit voor mij nooit had gedaan.. dit deed mij erg veel zeer, en ik begon mij ook af te vragen… Lees verder »

Bo
Bo
8 jaren geleden

je moet eigenlijk wel heen gaan en het gewoon zeggen maar ik snap het wel want ik durf ook vaak iets niet tegen me vader of moeder te zeggen dat ik bang ben dat ze boos worden
ik vindt het sneu voor jou

pim
pim
8 jaren geleden

Beste Zoe, Wat rot als mensen zo tegen je doen he, al helemaal als je van die leuke zus / broertjes heb. Het kan zijn dat je vader zich nu meer rich op zijn ” nieuwe ” gezin , omdat het nog wat nieuwer voor hem is , en dan richt hij zich daar misschien onbewust meer aan dacht aan. Wat je moet doen is het hem duidelijk maken , dat jij er zo instaat. Vertel hem dat je je achter gelaten voelt en dat je weer de band wil oppakken als er veranderingen kunnen plaats vinden. Dan bouwt vanzelf… Lees verder »