MxR (13 jaar) in

Ik heb het niet fijn

Hi!

Mijn ouders zijn nu ongeveer 11,5 jaar uit elkaar. Eerst woonde mijn vader nog in de buurt van mijn school, tot 3 jaar terug. Ik was eerst 1/2 week bij mijn vader, en de andere helft bij mijn moeder.

Ongeveer 3-4 jaar geleden kreeg mijn vader een vriendin. Hij verhuisde naar de andere kant van Nederland. Ik was vanaf nu alleen nog maar om het weekend bij hem. Dat is nu nogsteeds zo.

Op school heb ik het ook niet zo fijn. Ik heb 2 vriendinnen, en de rest heeft een hekel aan me. Ook op mijn sport heeft iedereen wat tegen me. Ik weet niet hoe dit alles komt. Ik heb dit eigenlijk al mijn hele schooltijd.

Als ik bij mijn moeder ben hebben we regelmatig ruzie, dit gaat dan vaak om de kleinste dingen die dan een grote ruzie veroorzaken.

Ik mis mijn vader best wel. Ik zou graag vaker bij hem willen zijn en minder bij mijn moeder, maar dat gaat niet vanwege school. Ik zit eraan te denken om te verhuizen naar zijn huis.

Ik durf het er niet met mijn moeder over te hebben. Ik wil haar niet kwetsen, pijn doen of verdrietig maken. Ik heb het er wel eens met mijn vader over, maar ik weet niet wat ik nou moet doen. Natuurlijk ligt de uiteindelijke beslissing bij mij, maar ik kom er gewoon niet uit. Ik ben bang dat ik er spijt van ga krijgen.

Ik weet ook wel dat mijn moeder me gelukkig wilt hebben, maar voor mijn gevoel ben ik niet gelukkig zo.
Aan de andere kant zit er best veel gedoe aan vast als ik wil verhuizen. Ik moet hier uitgeschreven worden, ik moet naar een andere school etc.

Ik kom er gewoon niet uit zo.. Help 🙁

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lotte
Lotte
9 jaren geleden

Hallo Mxr, Ik begrijp heel goed hoe het voelt als je het gevoel hebt dat niemand je mag. Op de basisschool werd ik gepest en op de middelbare school had ik ook niet heel veel vrienden. Ik voelde me vaak onzeker en durfde het ook niet echt te bespreken met mijn ouders. Ik vind het heel sterk van je dat je het wel met je vader bespreekt en dat je hier een berichtje plaatst, want je staat er niet alleen voor! Ouders willen vaak het beste voor hun kinderen. Misschien kun je de schoolsituatie en je gedachten met je moeder… Lees verder »