eva (17) in

Ik heb een hele slechte relatie met mijn stiefmoeder

Ik heb een hele slechte relatie met mijn stiefmoeder. Mijn ouders zijn 11 jaar gescheiden, en hebben zo’n 7 jaar allebei een nieuwe partner. Aan het begin konden we het goed met elkaar vinden, maar op een gegeven moment veranderde dat. Ze doet vaak alsof ze mijn moeder is en daar heb ik heel veel moeite mee. Toen ik 15 was hadden we ruzie om iets heel kleins, en zij was het persoon die huilend en stampend weg rende. Ze behandeld mijn broer veel beter dan mij, ik heb altijd het gevoel dat ze mij uitlacht om alles wat ik zeg. Hierdoor is de band met mijn vader slechter, ik voel mij niet thuis in dat huis. Ik zit dan ook altijd op mijn kamer omdat de sfeer met haar gewoon vreselijk is. Heeft iemand advies?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bente
3 maanden geleden

Hee Eva, Fijn dat je het forum gevonden hebt om je verhaal te delen en tips te vragen! Je vertelt dat je een slechte relatie hebt met je stiefmoeder en dat de band met je vader ook slechter is geworden. Ik heb ook een slechte relatie, maar dan met mijn stiefvader. Toen mijn moeder een tijdje een relatie met hem had zijn we bij hem gaan wonen. Hij bepaalde veel regels en mijn moeder luisterde vaak naar hem. Bijvoorbeeld als mijn broertje of ik in het weekend nog lang wilde uitslapen, zei hij tegen mijn moeder dat het tijd was… Lees verder »

Luna
4 maanden geleden

Erg lastig hoe gaat het nu? En probeer je wel met haar het over te hebben

Saar
4 maanden geleden

Hey Eva, Fijn dat je het forum hebt gevonden. Wat jammer om te horen dat je een slechte relatie hebt met je stiefmoeder. Dat lijkt me helemaal niet fijn.  Je zegt dat ze vaak doet alsof ze je moeder is. Dat lijkt me heel irritant…  Mijn stiefvader kon ook wel eens doen alsof hij mijn vader was. Dit vond ik altijd heel vervelend. Ik ben toen naar mijn moeder gegaan en heb verteld wat voor gevoel het mij gaf. Dit hielp mij om het even kwijt te kunnen, maar ook ging zij met hem in gesprek. Misschien dat jij met… Lees verder »