Maya (14) in

Ik heb de neiging om mezelf pijn te doen

Hey, ik heb vaak de neiging om mezelf pijn te doen. Mijn ouders zijn al mn hele leven uit elkaar en ik zie mijn vader niet vaak. Mijn moeder en stiefvader nemen mijn muziek weg als ik het zo hard nodig heb. Ik raak vaak afgeleid en kan me niet concentreren in de les of tijdens toetsen. Soms heb ik het gevoel dat ik mezelf moet straffen, maar soms voelt het fijn, als ik eens niks voel. Ik weet niet hoe ik moet stoppen, kan iemand mij helpen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Leen
7 dagen geleden

Hey Maya, Wat goed dat je een bericht stuurt! Dat klinkt heel naar dat jij zo in die situatie zit. Ik herken het wel een beetje. Mijn ouders zijn al 20 jaar uit elkaar. Ik herinner me eigenlijk niks meer van dat mijn ouders samen zijn. En dat is eigenlijk ook verdrietig maar ik ken ook niet anders. Soms voelt het alsof alles even te veel wordt en dan heb ik zelf de neiging dat ik alles wil blokkeren. Dan voel ik liever lichamelijke pijn dan dat ik de pijn in mijn hart en emoties voel. Alleen kan ik eigenlijk… Lees verder »

Bo
Bo
9 dagen geleden

Hi Maya, wat mega rot dat je je zo voelt en wat naar dat je de neiging hebt om jezelf pijn te doen. Super goed dat je ons forum hebt gevonden en ons een berichtje stuurt! Dat is niet makkelijk en dat heb je wel maar even gedaan! Ik herken heel goed wat je zegt. Ik heb ook een tijdje op school gehad dat het allemaal niet zo goed lukte en ik weinig uitvoerde. Sterker nog, vaak lag ik zelfs te slapen in de les! Gelukkig snapten mijn docenten heel goed dat ik het moeilijk had met de scheiding en… Lees verder »

Amber
13 dagen geleden

Hey Maya! Ten eerste: Ik vind het dapper dat je dit deelt! Ik vind het verdrietig dat je hierdoorheen gaat, ook omdat je niet weet hoe je moet stoppen met jezelf pijn te doen. Dat lijkt mij erg frustrerend. Weet er iemand uit je omgeving hier vanaf? Het lijkt me heel fijn om iemand in vertrouwen te nemen uit jouw omgeving die er voor je kan zijn. Er zijn altijd mensen die je willen helpen! Sanne schreef hier een blog over: https://www.villapinedo.nl/blog/5-tips-steun-en-hulp-vragen-tijdens-en-na-de-scheiding/ Je zegt ook dat muziek jou eigenlijk heel erg helpt om rustig te worden. Ik herken dat heel… Lees verder »