Selena (18) in

Ik ga niet naar mijn vader

Hey hoi!!

Ik heb een vraag. Ik woon al ongeveer 4 jaar alleen bij mijn moeder thuis. Daarnaast bezoek ik mijn vader niet of nauwelijks, niet vanwege ruzie, maar gewoon omdat ik daar weinig behoefte aan heb. Mijn zusje gaat wel naar beide ouders en laat mij vaak samen met mijn vader mij schuldig voelen dat ik niet langskom. Ik weet niet goed hoe ik hier op moet reageren als zij dit doen, want het is voor mij al moeilijk genoeg. Het is verder altijd mijn eigen keuze geweest om bij mijn moeder te gaan wonen. Mijn vraag is of ik dan toch maar eens langs moet gaan? Of hoe kan ik er op een andere manier netjes op reageren? Het liefste ga ik namelijk gewoon door met hoe ik het nu doe, alleen dan wel liever zonder schuld gevoel.

Liefs

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anoniem
Anoniem
1 jaar geleden

heey,
mijn ouders zijn nu bijna 7jaar gescheiden en nog vind ik het lastig. mijn ouders kunnen gekukkig nog normaal doen met elkaar maar alle spullen die elke keer weer mee moeten en elke keer in een ander bed slapen al die dingen doet me er steeds aan herrinneren dat ze nooit meer bij elkaar komen….. hoe kan ik het nou accepteren?? hoe? heeft u tips?
kusjes xxx

Veerle
Veerle
1 jaar geleden

Hoi Selena, Echt naar voor je dat dit zo gaat voor je! Zelf woon ik ook 4 jaar alleen maar bij mijn moeder. Naja, ik ging tot vorig jaar nog wel 1x in de 2 weken een weekend logeren. Zelf heb ik nu het contact met mijn vader geminimaliseerd. Dit wel door wat er allemaal gebeurd is, maar het is wel mijn keuzes Mijn moeder respecteert die en dwingt mij niet om erheen te gaan. Ik denk dat ik in jouw situatie het er gewoon over zou hebben. Misschien eerst met je moeder of een vriendin van je als dat… Lees verder »

Gerjan
1 jaar geleden

Hee Selena, Wat goed dat je hier je vraag durft stellen! Ik begrijp dat het lastig voor je is. Ook als je er steeds weer opnieuw mee wordt geconfronteerd, het negatieve gevoel. Ikzelf heb ook een hele lange periode mijn vader niet gezien of gesproken. Hij heeft toen mijn keuze gerespecteerd en heeft mij verder met rust gelaten. In de tijd dat ik mijn vader niet zag ging mijn broer ook nog naar mijn vader. Ook mijn broer moest het onderwerp steeds aankaarten of laten zien wat ze hadden gedaan op vakantie of met weekendjes weg. Dit vond ik in… Lees verder »

Yara
1 jaar geleden

Lieve Selena,
Das pittig naar! Ik zou ten eerste tegen je zusje zeggen dat ze ermee moet kappen of vraag je moeder het te doen. Hoe dan ook, laat je zusje niet over je heen lopen, je bent nog altijd ouder! Dat je er geen behoefte aan hebt ken ik, ik heb het ook. Ik negeer belletjes en appjes, hij zit in Dubai dus veel zie ik hem niet. De laatste keer was anderhalf jaar geleden! Hoe dan ook, je hoeft je niet schuldig te voelen!❤️❤️

Evelien
1 jaar geleden

Lieve Selena, Wat dapper dat je deze vraag stelt op ons forum! Ik kan me voorstellen dat dit een naar gevoel geeft voor jou. Toen mijn ouders gescheiden waren (ik was 8), ging ik 1 keer in de 3 weken een middagje naar mijn moeder. Ik heb altijd bij mijn vader gewoond. Toen ik wat ouder werd, voelde ik ook minder behoefte om langs te gaan bij mijn moeder. Ik vond het niet zo gezellig bij haar en ging daarom niet zo vaak. Dit is ook mijn eigen keus geweest, wij hebben nooit ruzie gehad. Ik heb het toen eerlijk… Lees verder »