Flora (15) in

Ik durf niet voor mijzelf op te komen

Sinds mijn stiefmoeder hier is komen wonen 6 jaar geleden, heeft ze mijn hele persoonlijkheid proberen te veranderen, ze geven mij het gevoel alsof ik waardeloos ben en ik kan mezelf niet goed uiten, want mijn stiefmoeder en vader weten het “toch altijd beter”. Ik durf dus niet voor mezelf op te komen, wat moet ik doen?? Help??

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Zoé
4 maanden geleden

Hey Flora, Wat naar voor je dat je dit thuis meemaakt. Ik leef met je mee. Het feit dat je jezelf niet kan zijn is niet eerlijk, zo hoort het niet te zijn! Je zegt het al heel goed: “ze geven mij het gevoel dat ik waardeloos ben”. Het feit dat zij jou dat gevoel geven zegt niets over jou en jouw waarde. Ik kan mij heel goed voorstellen dat het je niet lukt om voor jezelf op te komen als zij beweren dat ze “alles beter weten”, daar kan je moeilijk iets tegen zeggen zonder er een discussie ontstaat.… Lees verder »

Selina
5 maanden geleden

Lieve Flora Wat goed dat je dit deelt zeg. Maar zo te horen is het niet zo’n leuke situatie en ook heftig zeg dat ze je probeerd te veranderen, want dat mag echt niet jij bent jij en niet iemand anders zij is gewoon iemand die zomaar in je leven is gesprongen en zij heeft geen recht om jou te veranderen (niemand heeft dat) Ik zou het tegen mijn echte moeder zeggen en dan kan zij misschien het tegen je vader zeggen of hulp inschakelen als het echt zo door gaat. Maar ik zou wel gewoon proberen op te komen… Lees verder »

Meike
5 maanden geleden

Hey Flora, wat super dat jij ons forum hebt gevonden en hier je vraag durft te stellen! Ik snap heel goed hoe jij je voelt. Ik heb een stiefmoeder die ook altijd commentaar op mij heeft. Als ik bij mijn vader en stiefmoeder ben, kon ik het nooit goed doen. Ik was te saai, of juist te druk. Ik moest mij niet aanstellen als ik verdrietig of boos was en als ik aan het werk ging was ik ongezellig. Ik heb hier ook jaren lang meegelopen en ik wist niet wat ik ermee moest. Ik ben meerdere keren alleen met… Lees verder »

Saar
5 maanden geleden

Hey lieve Flora, Wat jammer dat je het zo ervaart thuis.. ik kan me voorstellen dat je dat vervelend vindt. je zegt dat ze het altijd beter weten. Heb je al eens het geprobeerd om met je vader alleen het er over te hebben? Zo hoef je het niet tegen je stiefmoeder zelf te zeggen. Zelf heb ik dit ook meegemaakt maar dan met mij stiefvader. Wat jij beschrijft, over dat je stiefmoeder je wilde veranderen, dat is wat ik ook heb gehad thuis. Net als jij, vond ik het heel erg lastig om voor mijzelf op te komen daarvoor.… Lees verder »

Isle
5 maanden geleden

hi lieve Flora, wat vervelend dat je niet meer voor jezelf durft op te komen, en dat je stiefmoeder en vader je niet serieus nemen als je voor jezelf opkomt. Ik herken dat gevoel heel goed, toen mijn ouders gingen scheiden kreeg ik ook altijd het gevoel nooit goed genoeg te zijn. Wat voor mij heel erg hielp is eerst alleen te oefenen met voor mezelf opkomen: dus voor de spiegel gaan zitten, en hardop uitspreken dat ik voor mezelf mag opkomen, en dat ik het ook waard ben om een stem te hebben. Als ik dat dan geoefend had,… Lees verder »