Skip to content
Danique (20) in

Ik dien als praatpaal

Ik ben al meerdere keren op dit forum beland, maar ik kon nooit de moed verzamelen om zelf iets over mijn situatie te delen. Dan hierbij toch een poging.

Mijn ouders zitten voor mijn gevoel al jarenlang in het proces om uit elkaar te gaan. Eind vorig jaar was het dan eindelijk zover en besloot mijn vader het huis te verlaten. Ik dacht dat het beter was voor mijn moeder. Maar ondanks dat hij al zeker vijf maanden ergens anders woont, zijn ze nog steeds niet gescheiden omdat ze het tegenhoudt. Ze houdt nog steeds van hem, zegt ze. Maar in dezelfde adem zegt ze dat hij nooit van haar heeft gehouden en haar altijd heeft gekleineerd.
Voor mijn gevoel is ze nooit gelukkig geweest met mijn vader, ik weet niet beter. Ik heb nog nooit iets positiefs over hun relatie gehoord.

Dat is de situatie. Het bootje waar we in zitten kabbelt steeds verder naar een afgrond. Mijn vader is al uit de boot gesprongen en ik zou willen dat ik genoeg zelfvertrouwen had om dat ook te doen. Ik ben immers twintig, op kamers wonen hoort op mijn leeftijd.
Ik weet niet waarom, maar ik kan mezelf niet fysiek uit de situatie trekken. Mijn moeder huilt bijna elke avond terwijl ik als praatpaal dien. Mentaal trek ik me al jaren terug.

-Is het terecht dat mijn moeder mij als praatpaal gebruikt?
-Is het erg om geen verantwoordelijkheid te nemen en me af te sluiten ook al vraagt mijn moeder steeds om hulp bij de scheiding?
-Is het beter om de situatie achter me te laten en op kamers te gaan?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
NicoleSarah Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nicole

Lieve Danique, Allereerst: wat ontzettend dapper dat je de moed bij elkaar hebt verzameld om jouw verhaal te delen! Ik heb het idee dat het je best hoog zit dus ik hoop dat het delen hiervan een opluchting is voor je. 🙂 Je geeft aan dat je ouders al jarenlang in het proces om uit elkaar te gaan zitten. Vorig jaar besloot je vader het huis te verlaten en nu houdt je moeder de daadwerkelijke scheiding tegen. Ze zegt aan de ene kant dat ze nog van je vader houdt, aan de andere kant zegt ze dat je vader nooit… Lees verder »

Sarah

Lieve Danique, Allereerst wil ik je bedanken dat je alsnog de moed hebt verzameld om een bericht op het forum te plaatsen. Dat is heel dapper van je! Het klinkt alsof je in een vervelende situatie zit, een situatie waar je als kind van gescheiden ouders niet in hoort te zitten. Ik lees dat je veel meekrijgt van het verdriet van je moeder en dat ze veel van haar emoties met je deelt. Dat kan natuurlijk heel mooi zijn maar in dit geval maakt zij jou onderdeel van de scheiding met je vader en als kind ben je niet verantwoordelijk… Lees verder »