Anoniem (13 jaar) in

Ik ben tussenpersoon

Hey! Het is niet zo heel erg, maar ik wil het toch even kwijt.
MIjn ouders zijn verre van verliefd op elkaar, ze haten elkaar denk ik net niet. Als mijn vader bijv. niet mee eet en dat tegen mij heeft gezegd en ik het vergeten ben te zeggen tegen mijn moeder, dan zegt mijn vader dat hij het tegen mij heeft gezegd en dan kijkt hij zo heel erg sip, zo van nu heb ik geen eten. Ik ben de tussenpersoon ! mn moeder mailt wel naar hem maar hij zegt ja dat heb ik niet gezien, of dat heb je niet verstuurd. Ook als mijn moeder iets zegt dan kijkt mijn vader heel boos alsof het gemeen is terwijl ze gewoon iets zei. Ze kunnen niet van elkaar scheiden omdat daar niet het geld voor is. Mijn vader geeft heel veel uit aan mij en mijn zusje terwijl hij schulden heeft ik snap er helemaal niets van. Dan zegt hij: ja ik ben toch al blut. Mijn vader heeft ook ruzie met zijn ouders en is heel jong het huis uit gegaan. Ik zie mijn oma en opa van mn vaders kant dus nooit. Ik heb wel eens van heel vroeger foto’s gezien van hoe leuk ik met mijn opa speelde. Ik wil ze graag ontmoeten maar ik denk dat ze mij niet willen zien en dan denkt mijn vader waarschijnlijk dat ik voor hun ben. ik heb gevraagd wanneer ik het te weten zou krijgen en hij zei: als je 12/13 bent. Nu ben ik 13 en ik zeur de hele tijd maar hij zegt dan niet het juiste moment of verzint een smoes…
Groetjes

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
anoniem (reageer op eigen bericht)
anoniem (reageer op eigen bericht)
9 jaren geleden

update: sindsdien praat ik met mijn oma hierover en die vind het zo zonde voor mijn moeder, wat ik snap. Haar mooie jaren gaan voorbij, zegt ze. Het is nu minder maar ik zie ze alleen praten bij super noodzakelijke dingen. Nu bij het eten houd mn moeder maar gewoon eten over en ze ziet wel. Mijn vader is ook een alcoholist, hij koopt dozen vol met wijn die hij drinkt bij het eten koken & het eten zelf & achter de tv. Een keer was het zoooo erg dat mijn vader zoveel had gedronken dat hij moest overgeven. Toen… Lees verder »

Lotte
Lotte
9 jaren geleden

Hallo Anoniem, Bedankt voor het delen van je verhaal. Als ik het zo lees is het eerste wat ik tegen je wil zeggen: Je opa en oma willen je waarschijnlijk wel heel graag zien. Het tweede wat ik wil zeggen is dat ik begrijp hoe moeilijk het kan zijn om je te voelen alsof je er tussen staat. In mijn ogen is dit de grootste fout die ouders kunnen maken, je kunt namelijk niet echt meer een kind zijn omdat te veel na moet denken over hoe jouw acties over komen bij jouw ouder. Sta je aan hun kan of… Lees verder »

Evi
Evi
9 jaren geleden

Hey anoniem, Het is een hele vervelende situatie waar je nu inzit en waar je zelf misschien niet heel veel aan kan doen. Je ouders houden dan misschien niet meer van elkaar, toch blijven ze bij elkaar. De spanningen die dat oplevert zijn heel vervelend voor jou. Vooral omdat je een soort tussen persoon geworden bent. Ik ben dat ook geweest. Tot het moment dat ik het zo zat was en oud genoeg om er wat van te zeggen. Dit zou ik jou ook willen aanraden. Vertel hoe jij je voelt als je weer eens de tussen persoon bent. Vertel… Lees verder »