Isabelle (16) in

Ik ben toch 16?

Beste allemaal,
Mijn ouders zijn in Januari dit jaar gescheiden. Nou zijn er veel dingen gebeurd ondertussen, een nieuwe vriendin van mn pa, periodes waar ik hem gehaat hebt, en niet bij hem wou zijn. Maar nu heb ik sinds een paar maanden een goeie band met mijn vader en vind het altijd heel leuk als ik bij hem ben. Maar als ik dan weer terugkom naar mn moeder , mis ik hem weer, gewoon omdat het net zo goed gaat…Mijn ouders qua afspraken nog niets geregeld, en mijn moeder had plotseling ons verteld dat ze dat gaat regelen met advocaat en al. Ik schrok daarvan en was boos op haar, maar dat snap ik nu wel waarom. Alleen wat ze vanavond heeft verteld….

Ik zou dit weekend naar mijn vader gaan ( wij hadden nog geen afspraken welke dagen ik naar mn vader ga enzo, maar meer van ‘willen jullie komen zaterdag en zondag’ bijvoorbeeld.), alleen nu zei mijn moeder opeens Nee.
quote: Jullie gaan niet zaterdag maar zondagochtend tot 19:00 savonds.
en toen zei ze nu gaan we het eens in de twee weken doen. Ze zegt dat ze ons anders in het weekend nooit ziet. Dat snap ik. Maar het was niet elk weekend steeds en geen vaste dagen.

Dit weekend zouden we 5 december alvast vieren bij mn pa bijvoorbeeld, en vorige week waren we een dag bij hem. Zo ging dat, steeds afwisselend, wat ons uitkwam. Dat vond ik fijn.

Dat ze nu zegt dat het eens een weekend in de twee weken wordt staat me niet aan.
“Tot alle zaken zijn geregeld en we verhuisd zijn” nou die verhuizing kan dus nog een halfjaar duren, of langer.

Ik heb toch het recht als 16 jarige om er voor te kiezen naar mijn vader te gaan? toch???
Het ging echt nét goed, perfect, super gezellig, en dan komt zij aan.

Ze zegt ook dat ik er niet met mn vader over moet praten, maar ik heb wel tegen hem gezegd dat ik het niet leuk vind. Want dat vind ik echt.

Hoe zit dit? Kan ik ervoor kiezen om welk elk weekend naar hem te gaan? Ze zegt dat ze deze dingen heeft geregeld op een juridische manier, dus ja.. Maar ik ben 16 jaar? Ik moet toch wat inspraak hebben?

ik hoop dat iemand dit kan beantwoorden..

bedankt.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Beste Isabelle, Wat goed dat je je probleem hier bij het forum vertelt, het is heel goed dat je erover praat. Ik lees dat je nu je goed contact hebt met je vader, dat je eigenlijk niet wilt dat je hem minder gaat zien. Ik zie mijn vader maar om het weekend, dus ik snap dat dat wel weinig is. Juridisch gezien mag jij niet bepalen bij wie je wilt zijn, helaas. Je mag pas vanaf 18 helemaal zelf bepalen wat je doet. Voor nu is het goed om te weten dat je wel gehoord kunt worden door de rechter,… Lees verder »

Lynn
Lynn
7 jaren geleden

Hoi Isabelle, Bedankt voor je berichtje op ons forum! Ik snap dat het allemaal verwarrend voor je is. Het is rot om te horen dat je ouders gaan scheiden en nieuwe partners krijgen. Dan is het al helemaal vervelend als er heel veel gedoe bij komt kijken. Het is daarom ook heel logisch dat je nu even niet meer weet wat je moet doen. Wel vind ik het onwijs fijn voor je dat je momenteel een beter contact hebt met je vader. Wat stoer van je dat je hem toch een kans hebt gegeven, terwijl je hem ook gehaat hebt.… Lees verder »