Annefloor (21) in

Ik ben liever bij moeder

Hooi ik studeer en woon in *** en zie mijn ouders niet regelmatig. Ik zou aankomend weekend eindelijk het hele weekend bij mijn moeder zijn. Daar vind ik het heel fijn, want bij haar is het heel gezellig en mama vertroetelt mij en laat mij mijn eigen gang gaan. Bij mijn vader thuis is het heel anders. Hij woont in het huis waar mijn broers en ik zijn opgegroeid, maar dat huis is groot en sinds mijn moeder er weg is heel ongezellig en vies. Papa vindt het moeilijk om dat grote huis schoon te houden in zijn eentje, wat ik snap. Mijn broertje is nu bij mijn vader en daardoor verwacht mijn vader dat als ik naar huis kom, ik dan bij hem ben. Maar ik ben eigenlijk liever bij mijn moeder. Ik vind het heel moeilijk om dat tegen papa te zeggen omdat ik hem niet wil kwetsen en hij doet zo erg zijn best. Hoe gaan jullie hiermee om?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Shenna
1 jaar geleden

Hi lieve Annefloor, Wat fijn dat je je vraag hier op het forum hebt gesteld! Je vertelt dat je liever thuiskomt bij je moeder en dat je het moeilijk vindt hoe je dit tegen je vader moet zeggen. Ik herken mezelf enorm in jou verhaal! Ik heb altijd afwisselend bij mijn moeder en bij mijn vader gewoond, maar ik merkte aan mijzelf dat ik het niet zo fijn vond als ik naar mijn vader toe moest en dat ik er eigenlijk ook altijd met tegenzin heen ging. Naarmate de tijd vorderde werd dit gevoel bij mij steeds sterker. Ik vond… Lees verder »

Lotte
1 jaar geleden

Hi lieve Annefloor, wat fijn dat je je vraag hebt gesteld hier op het forum! Je vertelt dat als je thuiskomt van je studie, je liever bij je moeder bent dan bij je vader, omdat je je daar veel fijner voelt. Ook vertel je dat je bang bent om je vader te kwetsen. Ik herken me heel erg in je verhaal, vooral in het laatste stukje over het kwetsen van een van je ouders. Sinds mijn ouders zo’n vijftien jaar geleden gescheiden zijn heb ik altijd bij mijn moeder gewoond, maar ik heb verschillende periodes gehad waarin ik eigenlijk veel… Lees verder »