Valentina (11) in

Iets duidelijk maken aan je ouders

Hoe kan je iets duidelijk maken aan je ouders, over afspraken maken om mekaar vaker te zien want ik woon bij me moeder en mis mijn vader. Het is niet leuk als ze slecht over elkaar praten en wat er allemaal gebeurt. De ruzies, jaloezie elkaar niet geloven het doet pijn. Want je beseft dat het over jou gaat en daarvan komt er ruzie, wat moet ik doen? 🙁

5
Reacties

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
DoloresIvoAnneEvelienDieuwertje Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Dolores

Lieve Valentina, Heel begrijpelijk dat je dat niet leuk vind! Mijn ouders praten helaas ook slecht over elkaar, maar dat is iets wat je natuurlijk niet wilt horen. Ook weet ik hoe het voelt dat als je ouders ruzie maken over jou, weet dat je je niet schuldig hoeft te voelen want je hebt niks verkeerds gedaan! Heb je al een keer met je ouders erover gepraat? Dat je graag beide ouders wilt zien en dat je evenveel van ze beide houdt! Of het kan je misschien helpen als je het aan een familielid verteld zodat die misschien met je… Lees verder »

Ivo

Hee Valentina, ik snap dat dit heel rot is, maar vooral moeilijk omdat je in een tweestrijd zit. Misschien is het een idee dat je even tijd vraagt aan een van je ouders om is te vertellen wat dit allemaal met je doet, en vertellen wat je graag zou willen. Je vader is natuurlijk net zo belangrijk als je moeder. Er open over praten is heel belangrijk en dat kan je goed helpen, ook in de toekomst! Het komt goed Valentina, en denk vooral aan wat jij fijn vindt;)
Groetjes Ivo

Anne

Hallo Valentina, Bedankt voor jouw vraag. Ik denk dat heel veel kinderen zich dit afvragen. Ik vind het dus super goed van jou, dat je deze vraag stelt. Ik heb dit zelf niet mee gemaakt op deze manier. Als ik in jouw situatie was, zou ik in gesprek gaan met je ouders en uitleggen wat je voelt en denkt. Ik denk dat het heel belangrijk is om te benoemen dat het jou pijn doet en dat je op moment je vader mist. Ik denk dat het gewoon belangrijk is om open te zijn over wat je denkt en voelt want… Lees verder »

Evelien

Lieve Valentina, Wat dapper dat je deze vraag stelt op ons forum! Ik kan me voorstellen dat het een lastige vraag is voor jou, dat je hier mee zit. Toen mijn ouders gingen scheiden, was ik 8. Ik weet nog goed dat ik heel erg moest wennen aan de nieuwe situatie. Ik kon niet meer altijd bij papa en mama tegelijk zijn, en als ik bij de een was, dan miste ik de ander. Mijn vader zei soms ook slechte dingen over mijn moeder en mijn moeder ook over mijn vader. Dat deed mij ook pijn. Ik heb toen met… Lees verder »

Dieuwertje

Hoi lieve Valentina! Wat fijn dat je het forum hebt gevonden! Het is heel vervelend voor je dat je je vader mist en dat je ouders slecht over elkaar praten! Toen mijn ouders gingen scheiden praatte mijn vader ook vaak slecht over mijn moeder. Ik vond dat helemaal niet leuk, want hij had het wel over mijn moeder! Toen heb ik na de en tijdje tegen mijn vader gezegd dat ik wilde praten, en verteld dat ik het echt niet leuk vond als hij zo over mijn moeder praatte. Mijn vader zei toen dat hij helemaal niet door had dat… Lees verder »