Olivia (13) in

Iedere zondag

Hii, mijn ouders zijn al sinds ik 3 maanden was uit elkaar. Nu woon ik bij mijn moeder en andere vader (stiefvader vind ik gelijk zo’n gemeen woord want ik vind hem heel aardig en beschouw hem als mijn vader). Iedere zondag ga ik naar mijn echte vader, en zijn vriendin. Maar ik vind het helemaal niet leuk daar. Ik mag maximaal een half uurtje op mijn telefoon, en als we iets gaan doen is het supersaai, dan gaan we bijvoorbeeld naar een rondleiding van een nieuw gebouw, of naar hun vrienden. Daar zijn meestal alleen maar saaie volwassenen en dan verveel ik me dood. Ik moet ook altijd een half uur naar buiten, maar het enige wat er daar te doen is is naar de supermarkt gaan. Als ik mijn huiswerk ga doen daar, is het ook niet goed, dan krijg ik weer een preek van Zijn vervelende vriendin, dat we meer dingen samen moeten doen, en dat het niet leuk is dat ik alleen maar alleen zit. Samen maken is ook Geen optie, want dan gaat hij de hele tijd saaie dingen over het onderwerp die ik toch niet hoef te weten. Leren is niet mijn hobby hoor! Als ik voorstel om iets leuks te doen is het te duur, te ver, of te veel moeite. Ik ga ook altijd met een rotgevoel daar heen omdat ze 2 katten hebben, en die mogen maar 2 keer per dag heel even naar buiten en de rest van de dag moeten ze in de woonkamer blijven, ze mogen niet verder dan de deur, ze kunnen niet naar boven. Ik durf het niet te zeggen, heeft er iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anoniempje
Anoniempje
7 jaren geleden

Hoi Olivia, Ik weet wat je bedoelt…. Toen ik 2 was waren mijn ouders ook uit elkaar gegaan. Ik woon bij mn moeder en ik ging eigenlijk om het weekend naar mijn vader. Je ziet het waarschijnlijk al aankomen, ik ga bijna nooit meer naar mijn vader. Ik vind het daar niet leuk en heb daar niks te doen. Ik haat zijn vriendin ook echt heel erg. Ze hebben ook al een kind van 10. De enigste die ik daar aardig vind zijn mijn vader en mijn stiefbroer. Ik zit al die tijd met zo’n gevoel dat ik helemaal nooit… Lees verder »

Isa
Isa
7 jaren geleden

Hey Olivia, wat ontzettend balen dat je het zo voelt. Ik heb een beetje hetzelfde. Een hele tijd voelde het als een ‘moetje’ om naar papa te gaan. Het voelt alsof alles wat je doet verkeerd is en dat je je leven op stop moet zetten als jij daar bent. Maar Olivia, dat is niet zo. Dat mag je ook best aan hun vertellen, En als je dat niet durft schrijf je het op in een brief. Je hoeft niet alleen maar rekening met hun te houden, tuurlijk zij hebben een ander leven dan jij. Maar dat betekent niet dat… Lees verder »

Emmeline
Emmeline
7 jaren geleden

Lieve Olivia, Bedankt voor je berichtje op het forum! Wat een vervelende en moeilijke situatie, en wat verwoord je het goed. Je hebt denk ik al best veel dingen geprobeerd dus denk ik dat het voor jou alleen maar frustrerender wordt dat je hen niet kan bereiken met je mening. Toch probeer ik je nog wat advies te geven waar je hopelijk wat aan hebt! Durf je te praten met iemand in je omgeving over dit onderwerp? Misschien met je moeder of je ‘stiefvader’, trouwens leuk om te horen dat je het zo goed met hem kan vinden! Of misschien… Lees verder »