Anouk (8 jaar) in

Huilen uit angst

ik heb gescheiden ouders
net als julie en ik vind dat dan ook heel erg moeilijk.
ik kon nooit slappen en ging dus ook heel laat naar bed ik lag wel in mijn bed maar bleef op en werd moe en moe en moe en dat werd vervelend gelukkig heb ik 2 katten en 2 konijnen! en daar kan ik mee praten en dat vind ik ook heel fijn ik raad jullie aan om ook met je dieren ,knuffels te praten. en ze begrijpen je heel goed dus kunnen ze je wel helpen. en als je een muziekinstrument speelt kan je ook wat rustiger worden ik heb een boekje dat heet: bang boos blij jij kan het ook kopen dat helpt je ook je kan ook tekeningen maken van herinneringen dat helpt denk ik nog het meest!
het boek bang boos blij heeft en helpt mij echt heel erg net een paar weken geleden heeft mijn vader nog iets heel ergs gedaan hij kwam mij en mijn broertje op halen ik kwam buiten en hij zij waar zijn de paspoorten ik ging naar binnen en toen kwam papa voor het raam staan en ging hard schreeuwen ik begon te huilen uit angst en mama zij we gaan even naar de gang ik trilde hellemaal alsof ik wel een uur in een kermisattractie had gezeten mama belde de politie na 5 minuten was de politie er weer voor de tweede keer een paar jaar geleden had mijn moeder de politie ook al gebelt! dat was niet fijn er kwamen 2 politie agente ik mocht nog een dag thuis blijven mijn broertje moest mee van papa papa had mijn broertje achterin zoon beetje op gesloten mijn broertje wou ook naar mama maar je weet wat er is gebeurt.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Isabel
Isabel
8 jaren geleden

Hoi Anouk, Hartstikke bedankt voor jou berichtje en dat je dit deelt met andere kinderen die ook gescheiden ouders hebben. Het is heel herkenbaar dat je wel in bed ligt maar toch moeilijk in slaap komt. Dit kan inderdaad komen doordat je je gevoelens soms niet helemaal kunt uiten, dan blijven ze namelijk in je hoofd ronddwalen waardoor je moeilijker in slaap komt. Ik heb ook veel steun gehad aan mijn konijntjes toen mijn ouders gingen scheiden, die kunnen je toch troosten ook al zeggen ze niks terug. Het boekje dat je noemt, dat ken ik niet dus ik moest… Lees verder »

Anouk
Anouk
8 jaren geleden

Hallo Anouk, Wat dapper dat je je verhaal hier kwijt durft! Als eerste wil ik je bedanken voor die super goede tips en wat mega fijn dat ze jou zo goed helpen! Door dat je ze hier plaats kunnen andere ook jou tips lezen en gebruik van maken dus bedankt! Ook wil ik je zeggen dat ik het vreselijk vind dat de politie erbij betrokken is moeten raken. Maar ik snap je verdriet en angst. Bij mijn ouders is ook vaker de politie betrokken geweest. Dat mijn vader eiste dat wij nu mee moesten en dat als kinderen helemaal niet… Lees verder »