Valy (12) in

Huilen

Hoi,
Mijn ouders zijn 6 jaar geleden uit elkaar gegaan. Mijn vader had psychische problemen en terwijl hij hiervoor even wegging ontmoette hij een andere vrouw. Hij heeft mijn moeder die toen zwanger was en mijn broers en mij achtergelaten. Mijn moeder had(heeft ze eigenlijk nogsteeds) geldproblemen en we kwamen bijna op straat te staan.

Ondertussen woon ik bij m’n moeder en ga ik één nachtje in de twee weken naar m’n vader. Hij woont samen met zijn vriendin en klein kind, mijn half-zusje. Ik mag zijn vriendin niet maar weet niet precies waarom, misschien ben ik gewoon nogsteeds boos en verdrietig over wat er toen is gebeurd. Mijn vaders vriendin heeft ook nogsteeds psychische problemen.Met mijn vader gaat het wel beter. Soms voelt het alsof papa me heeft ingeruild voor een ander kind die hij wel al zijn liefde geeft.

Een paar weken geleden heb ik besloten dat ik niet meer naar mijn vader wou. Dit kwam doordat ik me niet op m’n gemak voel bij hem en zijn vriendin en meerdere redenen.Een week geleden vroeg hij of hij me kon spreken Mar ik zei nee. Ik ben bang dat ik hem heb gekwetst en durf en wil hem ook niet onder ogen te komen. Mijn broer pest me hiermee en zegt dat ik heb gewoon niet naar hem durf.

De laatste tijd ben ik soms nachts aan het huilen om wat er allemaal is gebeurd. Ik wil het niet tegen m’n moeder zeggen omdat ik bang ben dat ik haar dan ook aan het huilen maak. Ik hou zielsveel van m’n moeder en zou echt niet weten wat ik zonder haar zou moeten.

Tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Noa
21 dagen geleden

Heyy, wat heftig! Mijn vader heeft ook een nieuwe vriendin, en ik zie hem ook niet zo vaak. Ik heb ook een heel moeilijk contact met hem en laatst was er een ruzie via Whatsapp. Na die ruzie vond ik het ook heeeel erg moeilijk om hem weer te zien. Ik heb het wel gedaan, dus als ik jouw was zou ik het gewoon heel even doen. Zodat je weet hoe hij erin staat en misschien valt het wel mee! Ik heb ook best vaak gehad dat ik mijn verdriet voor mijn moeder weghield, maar geloof me: dat willen ouders… Lees verder »

Anne
22 dagen geleden

Lieve Valy, Wat fijn dat je je verhaal hier wil delen, dat is vast niet zo makkelijk. Wat een rot situatie en wat een vervelend gevoel beschrijf jij. Ik ken jouw gevoel heel goed, mijn vader liet ons ook zitten voor een andere vrouw. Als je het spannend vindt, kan je een brief schrijven aan je vader. Dan kan je langer na denken over wat je precies wil zeggen, en heeft hij ook langer tijd om erover na te denken en het te laten bezinken. Ik heb dat ook gedaan, omdat praten met mijn vader niet gaat, want hij luistert… Lees verder »

Fenna
24 dagen geleden

Ik snap je, mijn vader heeft ook een vriendin en dat vind ik ook heel moeilijk maar vergeet niet dat je ouders willen dat jij gelukkig bent want zij houden alle bij ziels veel van jou. Dus probeer anders gewoon even alleen met je moeder te zijn en dan vertel je rustig hoe je je voelt dat doe ik ook en dat helpt mij ook heel goed