Kaat (10) in

Hoofd leeg maken

Wat doe je voor het slapen gaan om je hoofd leeg te maken

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Adriana
3 maanden geleden

Hoi Kaat, Ik kan soms ook niet goed slapen omdat mijn hoofd heel vol is. Maar je kan ook je ogen dicht doen en dam even aan niks denken. Dat vind ik heel fijn. Je denkt gewoon in je hoofd ik denk nu aan niks. Dan kan je alles even aan de kant zetten. Als je dat even volhoudt dan kan je alles even uit je hoofd zetten. Ik doe het vaak voordat ik ga slapen. Je kan ook gewoon rustig gaan liggen en even alles van wat er die dag is gebeurd doornemen en daarna aan de kant zetten.… Lees verder »

Joy
Joy
4 maanden geleden

Mijn ouders zijn vanaf toen ik drie was gescheiden en nu ben ik tien

Romy
4 maanden geleden

Hi Kaat, wat goed van je dat je tips vraagt op het forum! Ik herken het heel erg om een te vol hoofd te hebben net wanneer je wilt gaan slapen… Wat bij mij helpt, is opschrijven waar ik mee zit, zo kan je proberen om het wat meer van je af te zetten. Daarnaast helpt bij mij ook het luisteren van muziek of een podcast, zodat je gedachtes lekker kunnen afdwalen (op spotify kan je heel handig een wekker zetten voor hoelang je de podcast wilt laten afspelen!) Als laatste tip heb ik het lezen van een boek. Ik… Lees verder »

Rianne
4 maanden geleden

Hey Lieve Kaat, wat goed dat je deze vraagt stelt op het forum. Uit je vraag haal ik veel herkenning. Meestal als ik in bed lig besef ik pas hoe vol mijn hoofd eigenlijk zit, terwijl je dan eigenlijk gewoon wil slapen. Wat ik dan meestal doe is opschrijven welke gedachten er in mijn hoofd zitten. Op die manier ben ik het een beetje kwijt en blijft het niet meer zo in mijn hoofd zitten. Verder luister ik ook graag rustige muziek voor het slapen gaan. De gedachten komen bij mij dan ook tot rust, waardoor ik lekker kan slapen.… Lees verder »

Maite
4 maanden geleden

Hi Kaat! Wat goed dat je Villa Pinedo hebt gevonden! Ik had ook altijd veel last van een “vol” hoofd als ik ging slapen. Hierdoor kon ik niet goed slapen en kwam ik elke avond pas laat in slaap. Ik ben in die periode gestart met een dagboekje. Hierin schreef ik elke avond voordat ik ging slapen hoe de dag was geweest. Ook schreef ik hierin welke gedachten zich in mijn hoofd afspeelden. Doordat ik het nu op papier had staan, lukte het om er minder mee bezig te zijn in mijn hoofd. Ik kon inzien dat er nu over… Lees verder »

Eva
Eva
4 maanden geleden

Hee Kaat, goed dat je een berichtje plaatst op het forum! Toen mijn ouders gingen scheiden, had ik soms ook een druk hoofd die over heel veel nadacht voor het slapen gaan. Wat mij altijd helpt is een lekker kopje warme thee en een fijn muziekje luisteren waar je goede herinneringen aan hebt. Ik vind het ook fijn om al mijn gedachtes op te schrijven in een boekje. Dan staan ze op papier en hoef ik me er niet de hele tijd over na te denken. Ik hoop je iets aan deze tips hebt Kaat. Groetjes van mij!