Wendoos (13 jaar) in

Hoeveel dagen

Heei,
Weet iemand hoeveel dagen je verplicht bent om naar je vader (Of moeder) toe te gaan?
Graag van alle leeftijden tot en met 16 jaar.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Wendoos
Wendoos
9 jaren geleden

Nouu, volgens mij accepteerd mijn moeder het niet eens, me vader heb ik nog niet eens geprobeerd

Tessa
Tessa
9 jaren geleden

Hoi Wendoos, Er zijn geen aantal vaste dagen dat je verplicht naar je vader of moeder moet. De omgangsregeling (hoe vaak je waar bent) wordt bepaald tijdens een ouderschapsplan, wat wordt gemaakt als je ouders gaan scheiden. Ik weet niet hoe lang jouw ouders al gescheiden zijn en hoe oud dat ouderschapsplan al is. Wat ik wel weet, is dat je vanaf je 12e invloed kan hebben op waar je wilt zijn. Dit betekent NIET dat je zelf mag bepalen bij wie je wilt zijn, maar je mag wel je voorkeur geven. Als je echt niet meer naar je vader… Lees verder »

Wendoos
Wendoos
9 jaren geleden

Ja ik praat al met mijn mentor (die is toevallig ook vertrouwenspersoon) maar van mijn moeder moet ik naar me vader blijfen gaan maar dat wil ik niet

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Helaas weet ik te weinig van je situatie af om je goed passend advies te kunnen geven. Het enige wat ik echt aan je merk is dat je niet meer naar je vader wil. Misschien is er iemand in je omgeving die jij vertrouwt en met wie je goed kunt praten, bijvoorbeeld een leraar, opa/oma, vertrouwenspersoon. Bij diegene kun je kwijt hoe jij je voelt en wat je graag wil dat er gebeurt. Jullie zouden daarna samen in gesprek met je ouders kunnen gaan, op die manier sta je er niet alleen voor en heb je een steuntje in de… Lees verder »

Wendoos
Wendoos
9 jaren geleden

Ik wil nooit meer ik wil hem gewoon niet meer zien

Wendoos
Wendoos
9 jaren geleden

Ik wil gewoon niet meer naar mijn vader… En ik moet woensdag maar ik wil niet

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Hey Wendoos, Mag ik vragen waarom je het gevoel hebt dat bespreekbaar maken niet gaat helpen? Het gaat hier om jou en blijkbaar voelt het voor jou niet helemaal goed zoals het nu gaat. Het is dan heel belangrijk dat je wel met iemand kan praten en dat je het niet opkropt. Een scheiding is nooit leuk en heeft altijd een grote impact, ik vind het dan ook heel belangrijk dat jij je in een omgeving bevindt/gaat bevinden wat goed voelt voor jou. Door bij iemand aan te geven hoe jij je voelt en hoe jij graag voor je ziet… Lees verder »

Wendoos
Wendoos
9 jaren geleden

Ja die omgangsregeling is er ook wel, maar ik wil dat niet meer.
Bespreekbaar maken gaat denk ik niet werken…

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Beste Wendoos, Dankjewel voor je berichtje. Per gezin zijn de afspraken over de omgangsregeling verschillend. Er is geen wettelijk vast aantal dagen dat je bij je vader of moeder moet zijn. Totdat je 12 jaar bent gaat dit volgens de afspraken die je vader en moeder samen hebben afgesproken, nu je ouder bent dan twaalf mag je zelf ook inspraak hebben. Dus als jij het gevoel hebt dat je verandering wilt in wanneer je waar bent, dan mag je dit bij je ouders aangeven. Dan kunnen jullie samen kijken hoe jullie dit kunnen gaan aanpakken. Hopelijk weet je hiermee genoeg.… Lees verder »