anoniem (15 jaar) in

Hoe zal ik het zeggen?

Hoi,
mijn ouders zijn al bijna 4 jaar gescheiden. Mijn moeder wilde scheiden van mijn vader. Mijn vader was er niet mee eens en sindsdien zijn er altijd veel ruzies geweest. Vooral vanaf het moment dat mijn moeder een nieuwe vriend had. Ik ken hem nu 2 jaar en kan goed met hem omgaan, net zoals mijn broertje en zusje. Afgelopen meivakantie ging hij 1 week mee op vakantie. Dit konden en durfden we niet te zeggen tegen onze vader. We waren bang voor zijn reactie, hij scheldt vaak de vriend van mijn moeder uit (soms ook mijn moeder). We zeggen er vaak wat van maar het dringt niet tot hem door. We hebben hem ook een keer de brief aan geschieden ouders laten lezen (die op de site stond).
Aankomende zomervakantie gaan we met de vriend van mijn moeder op vakantie. Hoe zou ik dit op een goede manier over kunnen brengen bij mijn vader? heeft iemand tips..?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi anoniem, Goed dat je hier advies vraagt, ik denk dat er best wat jongeren zijn die dit herkennen. Wat me opvalt is dat jij ervan uitgaat dat je het zelf moet vertellen. Betekent dat je ouders geen contact / geen normaal contact kunnen hebben? Want eigenlijk lijkt het mij persoonlijk een ding om te vertellen door je moeder, aangezien zij het samen over jullie opvoeding horen te hebben. Ik weet niet hoe dat in jullie situatie is? Ik kan me het in ieder geval voorstellen dat je het niet durft te vertellen tegen je vader, dat je bang bent… Lees verder »