Anoniem (12 jaar) in

Hoe vrolijker?

Mijn ouders zijn sinds een maamd echt gescheiden het was super plotsling en heel onverwacht. Ik ben super verdrietig maar wil toch verder met mijn leven. Heeft iemand misschien een tip om me wat vrolijker te voelen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

Hallo anoniem! hier zijn wat tips: 1. blijf met elkaar praten. Vraag om (eenvoudig) uitleg. 2. Besef dat het niet jouw schuld is 3. Probeer niet te bemiddelen en kies geen partij. Het is hun probleem. 4. Laat niet toe dat je ouders kwaad spreken over elkaar. 5. Huil, praat en schrijf je verdiet eruit. Krop je gevoelens niet op. 6. Als je erg verdrietig bent, of in paniek, denk dan: het stormt nu, maar de storm gaat weer liggen en dan wordt de lucht helder. En de zon gaat heus weer schijnen. 7. Troost en steun elkaar. Doe gezellige… Lees verder »

Beau
Beau
9 jaren geleden

Lieve Anoniem, Vervelend dat je ouders de keuze hebben gemaakt om te gaan scheiden :-(. Ik kan me heel goed voorstellen dat je je hierdoor verdrietig voelt en dat je hier ook graag vanaf wilt. Ik ben het eens met Aron, dat praten met iemand een goed en/of fijn iets is. Kun je hier met je vrienden/vrienden over praten? Een andere mogelijkheid is om te praten met iemand op jouw school, waar meestal wel een vertrouwenspersoon aanwezig is. Het belangrijkste is dat je je fijn voelt bij de persoon waar je mee praat, als je tenminste nu wil praten over… Lees verder »

Aron
Aron
9 jaren geleden

Beste anoniem, Wat vervelend voor je dat jouw ouders zijn gaan scheiden! In het begin is het best wel even moeilijk om ermee om te gaan. Ik lees dat het vrij plotseling is gebeurd, dan is het natuurlijk nog vervelender. Er is één ding dat ik zelf altijd heel prettig vind in zo’n situatie: praten. Probeer er eens met je vader en/of moeder over te praten, dat kan heel erg opluchten en je gaat je ook beter (en vrolijker) voelen. Ik kan mij voorstellen dat praten met je ouders erg moeilijk is op dit moment, omdat het nog niet zo… Lees verder »